Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Drets Lingüístics Logo del portal

ORGANITZEM EL CONGRÉS INTERNACIONAL "ELS USOS DE LES LLENGÜES OFICIALS EN LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES. EL CAS ESPANYOL"

  • 22 d’octubre de 2019
Cartel de la jornada.

La Càtedra de Drets Lingüístics, el dimarts 22 d'octubre va organitzar el Congrés Internacional "Els usos de les llengües oficials en les administracions públiques. El cas espanyol" en la Facultat de Dret de la Universitat de València.

El Congrés Internacional va ser presentat per la secretaria general de la UV, Mª Elena Olmos, pel director general de Política Lingüística y Gestió del Multilingüisme, pel degà de la Facultat de Dret, Javier Palao i per la directora de la Càtedra de Drets Lingüístics, Vicenta Tasa.

El primer panell d'experts debatia sobre les normes i estratègies per a garantir els drets lingüístics dels ciutadans en les relacions amb l'administració al cas del País Basc i de la Comunitat Valenciana. Comptàvem amb la presència de dos experts en la matèria, el professor de la Universitat del País Basc, Íñigo Urrutia i el professor de la Universitat d'Alacant, Josep Ochoa.

El segon panell tractaria la mateixa situació però centrant-se en el cas de Navarra i de les Illes Balears, de la mà del professor de la Universitat de les Illes Balears, Bernat Joan i de la Directora del Servei de Planificació i Promoció de l'Euskera i professora de la Universitat de Navarra, Paula Kasares.

En tercer lloc, seria el torn de Catalunya i Galicia, on la professora de la Universitat de Santiago de Compostela, Alba Nogueira i el professor de la Universitat de Barcelona, Agustí Pou, ens explicarien la situació actual de les administracions als seus territoris.

A la vesprada va ser el torn del professor de la Universitat de Vigo i representant d'Espanya en el Comité d'experts de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries, Fernando Ramallo. La seua ponència es va basar en el compliment de les obligacions de l'estat espanyol, més concretament, el cas de la Comunitat Valenciana.

Per últim, l'encarregat de concloure el congrés va ser el director de la Càtedra de Drets Lingüístics, Rafael Castelló. Ha estat una jornada molt enriquidora per a la comunitat educativa, tant docents com estudiants han pogut assabentar-se més de la realitat lingüística i els drets lingüístics a l'Administració del nostre estat.

Imatges: