Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Drets Lingüístics Logo del portal

Yaiza Pérez Alonso guanya el premi Càtedra de Drets Lingüístics a la millor tesi doctoral

  • 13 de febrer de 2023
Yaiza Pérez Alonso

La investigadora Yaiza Pérez Alonso, ajudant-doctora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Facultat de Ciències Socials ha estat guardonada amb el Premi Càtedra de Drets Lingüístics a la millor tesi doctoral.

El títol del seu treball és «Presència i ús del valencià en l'àmbit comercial». Els resultats del treball de camp mostren un paisatge lingüístic comercial castellanitzat, amb una baixa vitalitat etnolingüística del valencià. Aquesta investigació acaba amb propostes d’actuació encaminades a impulsar la normalització lingüística en l’àmbit comercial.

Yaiza és PDI ajudant doctora en el departament de Sociologia i Antropologia de la UV i sòcia fundadora i directora científica d'Eixam Estudis Sociològics SLU des de 2011 fins l'actualitat: una empresa de recerca dedicada a la investigació social aplicada, a la realització de processos participatius, al disseny i avaluació de polítiques públiques i a la formació especialitzada.

A més a més, és professora associada al departament d'Urbanisme de la UPV des de 2013 fins l'actualitat.

L'objectiu d'aquest guardó és premiar l'estudi dels drets lingüístics de les persones usuàries de llengües minoritzades, la seua garantia i materialització real en les tesis doctorals aprovades amb esment cum laude en les universitats públiques espanyoles.