Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

First World War. Geneva. Repatriation of seriously wounded soldiers from France, who were detained in Germany. Medical personnel of the Swiss Red Cross is attending to them outside the train. ICRC audiovisual archives / R. Gilli / V-P-HIST-00323-2
Cicle: En el centenari de l’Armistici

CICLE de seminaris: "En el centenari de l’Armistici: salut, medicina i humanitarisme arran de la I Guerra Mundial (1914-1918)".

Representacions visuals de l’assistència mèdica i humanitària als ferits i als invàlids durant la I Guerra Mundial

Membre del Centre per a l’Ensenyament i la Recerca en Acció Humanitària (CERAH) de la Universitat de Ginebra, Valérie Gorin és experta en cultura visual de l’humanitarisme, així com en la història del fotoperiodisme en l’acció humanitària.

La Primera Guerra Mundial s’associa sovint a una intensa propaganda estatal. Per la seua banda, les organitzacions d’ajuda també utilitzaren els mitjans de comunicació per tal de mobilitzar i sensibilitzar la societat civil. En aquest seminari s’aborda la forma en que la Creu Roja feu servir els cartells, les fotografies i els reportatges cinematogràfics amb la finalitat de destacar les necessitats i els sofriments dels soldats, així com el deure d’atendre’ls. Aquestes imatges van contribuir a la creació de noves convencions visuals que no només codificaren els cossos dels soldats ferits o mutilats, sinó que també posaren de relleu els reptes que havia d’afrontar l’assistència i humanitària durant la guerra i la immediata postguerra.  

 

Data 28 de novembre de 2018 de 16:00 a 18:00. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència "López Piñero". Palau de Cerveró. Sala de conferències.

 
Organitza

Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (IHMC) i Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT).

 

Contacta mrile@uv.es