Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Invitació a la presentació
Presentació del llibre 'La querella de los novelistas'

El dijous 16 de juny a les 18 hores es presenta el llibre 'La querella de los novelistas. La lucha por la memoria en la literatura española (1990-2010)'. L'acte s'engloba dins d'un seminari d'investigació titulat 'La Tercera España: génesis y usos públicos de un concepto político (1936-2020)'.

En la presentació del llibre, que serà en línia (https://meet.google.com/wau-fdah-rpq), participaran Zira Box, professora de Sociologíade la UV; Ricard Vinyes, catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona; Alfonso Botti, catedràtic d'Història Contemporània de la Università di Modena e Reggio Emilia; i Sara Santamaría, autora del llibre.

La configuració del passat, permanentment en qüestió, entranya una disputa política que mai es limita a aquest, sinó que concerneix també la nostra situació davant el futur. Aquest llibre analitza la lluita per establir un relat hegemònic sobre la història recent d’Espanya que tingué lloc a cavall entre els segles XX i XXI, en la qual els novel·listes espanyols van tenir un protagonisme molt rellevant. La querella sobre la Segona República, la Guerra Civil i la postguerra va comportar una confrontació entorn del significat de la Transició i el seu llegat. Des d’una perspectiva interdisciplinària, que combina –entre altres– la història cultural i els estudis de memòria, aquestes pàgines il·luminen els secrets d’aquesta lluita a partir de l’estudi de cinc novel·listes destacats: Juan Marsé, Rafael Chirbes, Almudena Grandes, Antonio Muñoz Molina i Javier Cercas.

 

Data 16 de juny de 2022 de 18:00 a 19:30. Dijous.

 
 
Lloc de realització

En línia: https://meet.google.com/wau-fdah-rpq

 
Organitza

Publicacions de la Universitat de València.

 

Contacta marqueting@uv.es

 
Més informació