Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Cartell de la conferència
Salomé: Un viatge textual de la Bíblia al pentagrama
Presencial

Conferència al Palau de la Música de València, dins del cicle "Consonàncies i transferències: la Universitat en el Palau".

 

La Universitat de València i el Palau de la Música inauguraran el cicle "Consonàncies i transferències: la Universitat en el Palau" amb la conferència "Salomé: Un viatge textual de la Bíblia al pentagrama".

L'1 de febrer a les 18.15 hores la Sala Rodrigo del Palau acollirà la primera conferència d'aquest nou cicle, a càrrec del doctor José Antonio Calañas, director del departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de València. La conferència abordarà el cas de Salomé, un text creat per Oscar Wilde en francès, obrint així la porta a la discussió sobre l'elecció de la llengua per part dels escriptors.

La singularitat del cas es destaca pel fet que Richard Strauss va utilitzar la versió alemanya de Hedwig Lachmann com a inspiració per a la seua òpera Salomé, un exemple fascinant de retraducció. La conferència explorarà aquest viatge textual de la Bíblia al pentagrama i els matisos lingüístics que l'acompanyen.

El doctor Guillem Escorihuela, director de l'Aula de Música de la Universitat de València, moderarà l’esdeveniment coideat amb el mestre Liebreich, ressaltant la col·laboració fructífera entre la Universitat i el Palau de la Música.

Aquesta iniciativa conjunta promet ser una oportunitat única per aprofundir en la connexió entre la literatura, la música i les diverses interpretacions lingüístiques d'una obra emblemàtica com Salomé.

L'esdeveniment és gratuït però requereix d'inscripció prèvia. La inscripció es realitza a través del següent enllaç: https://www.palauvalencia.com/evento/salome-un-viaje-textual-de-la-biblia-al-pentagrama/

 

Data 1 de febrer de 2024 de 18:15 a 19:15. Dijous.

 
 
Lloc de realització

Palau de la Música. Sala Rodrigo

Passeig de l'Albereda, 30

València (46023)

 
Organitza

Aula de Música de la Universitat de València

Palau de la Música de València.

https://www.uv.es/aam

 

Contacta guillem.escorihuela@uv.es

 
Més informació
 
Tiquets

Preu: 5 euros*€

Comprar entrades