Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Cuaderno de Trabajo 7/2022: L'empleabilitat dels estudiants a l'empresa familiar. Avaluació de les seues competències laborals i orientacions de millora.

  • Autors: Pilar González Navarro. Universitat de València Lucía I. Llinares Insa. Universitat de València Rania Hakmi. Universitat de València Alejandro Escribá Esteve, Univesitat de València
  • Lloc de realització, Editorial, Any: Valencia , 2022.
  • Tipus de publicació: Recurs electrònic
  • URL Publicacio: Cuaderno de Trabajo 7/2022: L'empleabilitat dels estudiants a l'empresa familiar. Avaluació de les seues competències laborals i orientacions de millora.
  • Titol publicació (nom del llibre o de la revista): Quaderns de Treball CEFUV.
  • Resum:

    L'empresa familiar és l'estructura econòmica més nombrosa a Espanya i la més important en termes de generació d'ocupació. La seua cultura i valors la fan peculiar, igual que les relacions laborals que s'hi estableixen. En aquest quadern s'analitza l'ocupabilitat dels estudiants universitaris en aquest context. Els resultats obtinguts mostren que els estudiants tenen algunes de les competències d'ocupabilitat per a la consecució i el manteniment de l'ocupació que els ajudarien a ser part del capital social de l'empresa familiar. Aquestes competències també els ajudarien a sumar i aportar valor a l'empresa familiar integrant part dels recursos anomenats familiness que s'han associat a l'èxit empresarial. Tot i això, els resultats també ens mostren que encara queda molt camí per recórrer, i s'analitzen les àrees de millora en què haurien de treballar per tenir més probabilitats d'èxit en la seua integració a la plantilla d'alguna empresa familiar.