Logo de la Universitat de València Logo Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga Logo del portal

Presentació del portal ARCH DE MONEDA GREGA

  • 19 de maig de 2023
Image de la noticia

Tindrà lloc el dia 26 de maig a Paris.

El departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga presenta en Paris el catàleg digital monedaiberica.org desenvolupat dins del Projecte Transnacional ARCH, en la Bibliothèque nationale de France.

El professor Pere Pau Ripollés i el Doctor Manuel Gozálvez parlaran sobre el contingut del catàleg digital Moneda Ibèrica, que inclou tota la producció monetaria de la península Ibèrica i el sud de França des dels segles VI-I aC.

En els últims anys, la presència de monedes antigues en la xarxa mundial ha canviat amb la creació de tipologies en línia, dissenyades per a categoritzar la miríada de monedes del món Greco-Romano. Molts usuaris estan ara familiaritzats amb els recursos dedicats a les encunyacions romanes com CRRO, OCRE i RPC En línia. Fins fa poc, el món grec estava més fragmentat. Al setembre de 2022 es va llançar el Portal ARCH amb l'objectiu de canviar això. Dins d'una sola eina, s'unifiquen les cerques a través d'un grup de corpora regionals d'encunyació 'grega' concebuts i publicats per separat. Aquest webinar/seminari està dissenyat per a presentar tant el Portal ARCH com els corpora individuals que el sustenten. L'objectiu d'aquest seminari és respondre a les preguntes Què s'inclou? Com s'organitza? Quins resultats puc esperar? Com puc contribuir? Els participants són benvinguts a unir-se a les seccions que els semblen més rellevants per a ells, i poden fer-ho en persona o en línia.

Programa