Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

 

Unes 50 empreses reforcen les pràctiques professionals de l'estudiantat en el Fòrum d'Ocupació virtual de l'ETSE

L'esdeveniment tindrà lloc el dilluns 24 de maig i comptarà amb ponències impartides per referents de prestigioses entitats del sector. El focus estarà posat a les sales de xats entre l'alumnat i les companyies.

El Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria en línia de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) de la Universitat de València posarà el focus en les pràctiques externes, com un instrument clau per a la inserció laboral dels egressats i les egressades d'aquest centre.

L'esdeveniment, organitzat per UVocupació, a través del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, en col·laboració amb l' ETSE, tractarà d'impulsar l'ocupabilitat dels futurs diplomats d'aquests centres. Per això, participaran unes 50 empreses i entitats que donaran suport a la trobada i tindran presència amb els seus representants, tant durant les ponències com a les sales de xats. 

Per primera vegada el fòrum d'aquest centre es realitzarà en línia, com a adaptació al context de pandèmia per la COVID-19. A partir de les 10.30 fins a les 14.00 hores del dilluns 24 de maig, es desenvoluparan una sèrie d'activitats perquè l'alumnat puga obtindre el màxim partit d'aquesta cita amb el món laboral.

Una altra novetat d'aquesta edició serà la divisió de les visites als estands de cadascuna de les organitzacions assistents en les diferents especialitats del centre. En aqueix sentit, les empreses es distribuiran en quatre grups: General, Electrònica i Telecomunicacions, Industrial i Informàtica, Multimèdia i Ciències de Dades. 

Programació

El programa d'activitats començarà a les 10.30 hores amb la inauguració institucional del fòrum a càrrec de representants del centre, d'UVocupació i de la Universitat de València. A partir de les 11.00 hores tindrà lloc la taula redona ‘Les pràctiques externes com a instrument clau per a la inserció laboral de l'egressat ETSE’, que comptarà amb les intervencions de professionals amb una important trajectòria i representants de prestigioses companyies. Els ponents seran: Angel Luis Marín Soler, responsable del Grup d'Arquitectura de Programari Capgemini, Jesús Carretero López, director general de Quimacova, Jose María Martínez, CTO of Artificial Intelligence de CECOTEC, Jaime Falcó Sirera, responsable de selecció de Power Electronics i Daniel Ibañez Bordallo, investigador científic en FORD. Aquesta secció serà presentada per la cap del servei de UVocupació, Mª José Torres Grafiada.

Des de les 12.10 hores serà el torn de les visites als estands d'empreses, sales d'atenció virtual de cada entitat i difusió de les oportunitats laborals de les organitzacions. A través de diferents xats, l'estudiantat podrà interactuar directament amb els representants de les institucions i traslladar-los qualsevol consulta sobre els seus perfils laborals, activitat de l'empresa, canals d'ocupació, entre altres inquietuds.

En aquesta ocasió, hi haurà dos blocs en la secció d'empresas. A partir de les 13.10 h es repetirà la dinàmica amb un altre grup de companyies assistents. ​En breu s'especificaran les empreses que participaran en cada franja horària.

Així mateix, al llarg de la jornada (de 10.30 a 14.00 hores) l'equip d'UVocupació estarà a disposició del públic visitant per a oferir assessorament professional sobre les candidatures dels participants abans d'entrar en contacte amb les empreses; informació i resolució de dubtes sobre el funcionament del fòrum; consell sobre com traure el màxim partit al networking; un servei personalitzat d'orientació en temps real en aquells casos en què es va detectar la necessitat; i informació sobre aspectes rellevants entorn a la inserció de la persona candidata.

Per a finalitzar la trobada, hi haurà un reconeixement a les empreses i networking en una sala exclusiva per a les entitats. Tots els participants inscrits rebran un certificat d'assistència.