Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

Els Clubs d’Alumni UV acomiaden l’any amb lectures de Carme Riera i Juan Manuel Gil

  • UV General Foundation
  • December 15th, 2021
Carme Riera i Juan Manuel Gil (Foto: Zenda Libros).
Carme Riera i Juan Manuel Gil (Foto: Zenda Libros).

‘Dins el darrer blau’ de Carme Riera i ‘Trigo limpio’ de Juan Manuel Gil han estat les dues lectures escollides pels Clubs d’Alumni UV TIRANT i QUIJOTE, respectivament, per a acomiadar l’exercici 2021. Aquest mes de desembre, el col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València ha mantingut les últimes reunions literàries de l’any.

El Club de Lectura en valencià TIRANT, que es va reunir a La Nau, s’endinsà en la novel·la ‘Dins el darrer blau’, on Carme Riera aconsegueix situar el lector, per molt entés que siga, per molt que conega la història, davant la meravella del descobriment de la literatura, de la força subjugant de la narració. I ho fa a través de la història dels jueus conversos de Mallorca a finals del segle XVII i la seua persecució per la Inquisició.

‘Dins el darrer blau’ va guanyar el Premi Josep Pla de narrativa (1994) i el Premi Nacional de narrativa de les Lletres Espanyoles (1995) i és considerada una de les obres més representatives de la literatura catalana recent.

Premi Biblioteca Breu 2021
D’altra banda, el Club de Lectura en castellà QUIJOTE es retrobà dimarts al Col·legi Major Rector Peset per a debatre sobre l’obra de Juan Manuel Gil ‘Trigo limpio’. Un joc literari en el qual el lector està convidat a connectar les peces d’un hàbil trencaclosques. Armat amb un intel·ligent sentit de l’humor i disposat a saltar-se totes les fronteres entre la realitat i la ficció, Juan Manuel Gil ha obtingut el Premi Biblioteca Breu 2021 amb aquest lúcid homenatge al poder universal de contar històries i al refugi que suposa la lectura.