General FoundationMusical Activities DepartmentUniversity of Valencia Logo del portal

Oberta la inscripció per al nou curs acadèmic en la Colla de Dolçaines i Percussió UV

  • UV General Foundation
  • September 15th, 2023
Image de la noticia

La Universitat de València ha obert la inscripció en la Colla de Dolçaines i Percussió per al primer quadrimestre del curs acadèmic 2023-2024 fins al dia 30 d’octubre. Com a novetat d’aquest curs la formació musical es dividirà en dos grups en funció de les seues competències musicals.

La Colla de Dolçaines i Percussió UV reprén la seua activitat a la Sala Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, amb la possibilitat d’inscriure’s a un dels dos grups en què es dividirà enguany la formació musical.

Mentre el ‘nivell d’iniciació’ està dirigit a estudiantat amb un coneixements bàsic de lectura musical que vulga començar a tocar amb instruments de música tradicional, el grup ‘colla’ s’adreça a estudiantat amb coneixements previs d’interpretació amb dolçaina i/o percussió tradicional.  Els assaigs durant el primer quadrimestre seran tots els dijous, des del 21 de setembre al 21 de desembre, de 18 a 19 hores i de 19 a 21 hores, respectivament.

LEls candidats i candidates hauran de ser alumnes de la Universitat de València amb una edat màxima de 28 anys amb coneixements previs d’interpretació amb dolçaina i/o percussió tradicional, en el cas del grup ‘colla’ i amb formació bàsica en lectura musical per al ‘nivell d’iniciació’. Per a completar l’inscripció s’haurà d’omplir un formulari de preinscripció.

La Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València, , dirigida per Juan Ramon Martí, és una agrupació estable, representativa i innovadora en el camp de la música tradicional, sempre des d’un vessant formatiu.

Formacions musicals UV

Junt amb la Colla de Dolçaines i Percussió, la resta d’agrupacions musicals de la Universitat de València continuen igualment en període d’inscripció i d’incorporació de nous membres.

L'Orfeó Universitari de València (OUV), cor universitari en actiu més antic de tot l’Estat i un dels cors amb més història de la ciutat, admiteix candidatures de nous cantors i cantores fins el pròxim 1 d’octubre. Per a les proves d’accés només es requereix tindre més de 18 anys i estar matriculat en alguna universitat o bé posseir estudis de música.

Per la seua banda, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) realitzarà les proves per a incorporar a nous membres el dia 23 d’octubre a la sala Charles Darwin del Campus de Burjassot. Es convoquen places per a les especialitats d’oboè/corn anglés, clarinet/clarinet baix, fagot, trompeta, trompa aguda, trompa greu, tuba, arpa, violí, viola, violoncel i contrabaix.

Per a presentar una nova candidatura s’ha de tindre menys de 23 anys i estar cursant, com a mínim, els últims cursos d’ensenyances professionals de música. A més, es valorarà positivament estar cursant estudis universitaris.

Finalmente, la Escola Coral la Nau, agrupació coral formada per xiquets i xiquetes a partir de 7 anys fins a 4a d’ESO, començarà els seus assaigs setmanals el dia 2 d’octubre. Els  assaigs tindran lloc al Col·legi Major Rector Peset, els dilluns de vesprada.  El període d’inscripció continuarà obert fins que queden places vacants.