University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

La vicerectora Ángeles Solanes i la consellera Gabriela Bravo obrin el Fòrum de Ciències Socials

  • UV General Foundation
  • January 31st, 2023
 

La vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes, ha inaugurat aquest dilluns, 30 de gener, el Fòrum de la Facultat de Ciències Socials, el primer dels Fòrums d’Ocupació de la Universitat de València del segon quadrimestre, acompanyada per la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en un acte que va estar precedit per la conferència magistral de la directora general d’Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones.

La vicerectora Ángeles Solanes ha destacat els Fòrums de la Universitat de València per tractar-se d’una de les accions més eficaces per a acostar i connectar l’estudiantat amb el món empresarial, els col·legis professionals, les associacions i l’administració pública. “Som una Universitat d’excel·lència que es preocupa per la vostra formació, però també pel vostre futur professional. Treballem per a ajudar-vos en la vostra incorporació al món laboral i aquesta cita vos ha de servir perquè els futurs ocupadors coneguen el talent universitari que tenen al seu abast”, ha dit la vicerectora adreçant-se a l’estudiantat.

La consellera Gabriela Bravo, per la seua banda, ha anunciat en la seua intervenció que l’Oferta d’Ocupació Pública (OPE) de 2023 per a la Generalitat inclourà més de 600 places, de les quals el 50-60% seran cobertes mitjançant oposició lliure (sense concurs de mèrits), i l’avaluació d’un període de pràctiques remunerades com el MIR del personal mèdic. La publicació de l’OPE està prevista aquest mes de març.

En aquest sentit, la consellera ha assegurat que la Generalitat “entrarà en els anys de majors ofertes d’ocupació pública” perquè necessita realitzar “un relleu generacional el qual exigeix cobrir més del 50% de les plantilles”. Per a aconseguir-ho, Gabriela Bravo ha apel·lat a “la dedicació, el compromís i el talent” de les persones joves.

El degà de la Facultat de Ciències Socials, Albert Moncusí, que completava aquesta mesa inaugural, va remarcar el seu “desig” perquè un any més el Fòrum d’Ocupació “siga un impuls per al futur professional” de tot l’alumnat. “La Universitat de València és una universitat pública i això vol dir que espera que el talent que està conreant retorne a la societat per a ajudar a les persones”, ha afirmat.

L'acte va estar seguit per la directora general de Labora, Rocío Briones; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; el delegat de la Rectora per a Pràctiques i Ocupació, Jesús Soret; membres de l’equip deganal; professorat; i un nodrit grup d’estudiantes i estudiants.

Una intensa jornada a baixa temperatura
Malgrat les baixes temperatures, la jornada va transcórrer amb absoluta normalitat. A partir de les 9 hores, començaren les xarrades, taules redones i tallers, mentre 32 empreses i entitats instal·laven els seus estands a l’exterior de la Facultat.

Col·legis professionals, ONG, sindicats, centres d’idiomes, càtedres de recerca, acadèmies… reberen centenars de visites des del migdia. Algunes d’aquestes: Fundació València Activa, LABORA-GVA, el Col·legi Oficial de Graduats Socials de València (COGRASOVA), la Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA) i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública amb tota la informació sobre el nou sistema públic d’oposicions.

Totes les entitats van ser visitades per la vicerectora Ángeles Solanes, qui els va lliurar un diploma acreditatiu; acompanyada pel delegat de la Rectora per a Pràctiques i Ocupació, i el degà de la Facultat.

Organitzat per UVocupació, a través del Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, amb el suport de la Fundació General UV i en col·laboració amb la Facultat de Ciències Socials, el Fòrum tractà d’impulsar així l’ocupabilitat de les futures persones egressades del centre.

Els primers en participar de la jornada van ser els col·legis professionals del ram (Graduats/Graduades Socials, Treball Social, i Politologia i Sociologia de la Comunitat Valenciana), oferint sengles conferències adreçades a l’estudiantat de grau.

Tot seguit, una taula redona formada per expertes i experts va debatre entorn de les eixides professionals en l’àmbit de les Ciències Socials; i, a continuació (11 hores), el saló d'actes va acollir la conferència de la directora general d’Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones, sobre la situació de les persones joves en el mercat de treball, llançant dades esperançadores sobre l’evolució del mercat (la contractació indefinida ha passat del 8 al 40%), així com un missatge ben rotund: “Hi ha una relació directa entre qualificació i ocupació, per tant, a major qualificació, menor desocupació i menor precarietat laboral”, ha asseverat.

Les activitats del Fòrum, també per la vesprada
La jornada vespertina arrancà amb un taller a càrrec de personal tècnic d’UVocupació que abordà les competències professionals que exigeix el mercat laboral actual; mentre, des de LABORA, es va oferir una conferència sobre el treball en el sector públic i en el privat per tal de descobrir noves oportunitats laborals per a les Ciències Socials.

Va cloure la jornada una sessió dedicada a les eixides professionals dels màsters oficials en Benestar Social, Direcció i Gestió de Recursos Humans, Gestió Cultural, i Prevenció de Riscos Laborals.

Links: