• .

GRAU EN HISTÒRIA DE L'ART: ACTIVITATS

05/12/18

A través del professorat i de les persones coordinadores dels quatre cursos del Grau en Història de l'Art, cada any acadèmic s'organitzen diverses activitats complementàries: visites a museus i ciutats, seminaris especialitzats, conferències específiques, projeccions documentals, tallers pràctics de tècniques, d'escriptura, d'anàlisi de textos, de biblioteca, etc. Mitjançant la subvenció del Departament d'Història de l'Art o de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, es pretén millorar l'aprenentatge i l'experiència del nostre alumnat. 15 MAIG 16:00h: SESSIÓ INFORMATIVA "MÀSTER EN HISTÒRIA DE L'ART I CULTURA VISUAL"

[Llegir més]

Cartell master

Màster en Història de l'Art i Cultura Visual, 2018-2019. ACTE INAUGURAL: 3 D'OCTUBRE DE 2018, 18:00 H.

04/12/18

El Màster oficial en Història de l'Art i Cultura Visual (UV-UJI), curs 2018-2019, està inserit en l'Espai Europeu d'Educació Superior amb qualificació "Excel·lent" per l'AVAP (Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva) i entra en la seua 10a edició. CONFERÈNCIA INAUGURAL DEL CURS 2018-19 A CÀRREC DEL DR. JAIME BRIHUEGA (Universidad Complutense de Madrid): "La condició política de l'art". Dimecres 3 d'octubre de 2018, 18: 00h, Aula Palmireno (F. 3.4) de la Facultat de Geografia i Història (Universitat de València). VISITA DE LA COMISSIÓ D'AVALUACIÓ EXTERNA (RE-ACREDITACIÓ): 20 de novembre de 2018. Al web pròpia del Màster es pot trobar tota la informació.

[Llegir més]

El Doctorat en Història de l'Art va obtindre la Menció cap a l'Excel·lència del Ministeri

03/12/18

El doctorat d'Història de l'Art (UVEG-UJI) va obtindre del Ministeri d'Educació la Menció cap a l'Excel·lència. En la seua pàgina web específica es pot trobar informació relativa a les beques, al programa formatiu, a les tesis doctorals llegides, als seminaris, congressos i altres activitats d'especialització, etc.

[Llegir més]

ARS LONGA. Cuadernos de Arte. Preparació del número 27 (2018)

02/12/18

"Ars Longa, Cuadernos de Arte" és la revista especialitzada que des de 1990 publica anualment el Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València. S'està preparant l'edició del número 27 (2018) a través de la plataforma OJS (Open Journal Systems). Es recorda que les fases d'admissió d'articles es concentren en els dies 15 d'octubre, 15 de gener i 15 d'abril, termini últim de recepció. Han de revisar l'actualització de les NORMES d'edició de la revista a partir del número 26 (2017). E-mail de contacte: arslonga@uv.es

[Llegir més]

Simposi "Símptomes culturals. El llegat de Erwin Panofsky" (11/XII/2018)

01/12/18

El Simposi analitza en l'actualitat del pensament de Erwin Panofsky (1892-1968), un dels intel·lectuals més influents i importants que la història de l'art ha tingut en les últimes dècades. A Panofsky, entre moltes altres coses, se li deu la sistematització d'una metodologia de treball, el mètode iconogràfic-iconológic, que és un dels puntals més sòlids de la disciplina i un dels grans assoliments intel·lectuals del segle XX. Panofsky, alemany d'origen jueu, desenvolupament gran part de la seua labor docent i investigadora en Princeton (Estats Units), on va contribuir a popularitzar la història de l'art. La seua erudició, la claredat dels seus plantejaments, els temes que li van interessar i la difusió dels seus treballs fan de Panofsky un dels fundadors de la moderna disciplina de la història d'art i, en definitiva, un vertader mestre del que aprendre amb cada lectura dels seus textos.

[Llegir més]

  Inauguració a Ontinyent de l'exposició "Memòria de la modernitat. La col·lecció patrimonial de la Diputació de València". Dilluns, 29 d'octubre de 2018.

  30/11/18

  L'exposició estarà oberta en la Casa de Cultura d'Ontinyent. Dilluns, 29 d'octubre de 2018, 19:30h. La mostra, que recull una selecció del ric fons artístic de la Diputació de València, visitarà posteriorment Torrent i Sagunt. Ha estat comissariada per professorat del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València.

  [Llegir més]

   Ha mort la professora d'Història de l'Art Xesqui Castañer

   01/10/18

   L'1 d'octubre de 2018 va morir Xesqui Castañer López, professora Titular d'Universitat del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València des de 2003. En aquesta institució va exercir la seua docència i investigació durant els últims quinze anys amb classes a la llicenciatura d'Història de l' art, Grau en Història de l'art, Grau en Història i en el Màster en Història de l'art i Cultura Visual. Va ser especialista en estudis de gènere en l'art, història de l'art contemporani i art últim, així com en diferents vessants del patrimoni artístic del País Basc. Entre 2012 i 2017 va assumir el càrrec de directora del Màster oficial en Història de l'Art i Cultura Visual (UV-UJI) i va ser membre de la Junta Permanent departamental. En 2016 va obtenir l'acreditació de l'ANECA a la figura d'Catedràtica d'Universitat, encara que no va poder activar la promoció corresponent. Va dirigir i dirigia diverses tesis doctorals sobre temes contemporanis, com la primera tesi sobre el graffiti a València, defensada el 2015. Tot i que ja minvada en les seues facultats físiques, fins als últims dies va estar oferint la seua ajuda al Departament, immers en el procés de renovació de l'acreditació per part de l'AVAP (Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva) del Màster que havia dirigit durant 5 anys. Descanse en pau.

   [Llegir més]

     
     
    Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies