Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

La tuberculosi és, després de la COVID-19, la malaltia infecciosa que més persones mata en el món, i encara que es coneix des de fa milers d'anys, encara desconeixem alguns aspectes clau de la infecció.
Acrònim

mol-TB-host

Descripció

Títol: Mecanismes moleculars implicats en les diferències de patogenicitat en combinacions favorables i no favorables de M. tuberculosi i l'hoste

Grups d'investigació: PatoGenOmica Bacteriana

Un d'aquests aspectes és què determina la diferència de patogenicitat en diferents infeccions. En el projecte anterior hem demostrat en experiment in vitro que la interacció entre contextos genètics específics de patogen-hoste dona com a resultat diferents fenotips de virulència. Les infeccions favorables, on els bacteris i l'hoste són més compatibles, són més virulentes perquè produeixen una major taxa d'infecció i una major mort cel·lular. A més, descrivim diferents patrons d'expressió en gens d'ecotips diferencials. El nostre pròxim objectiu és fer un pas més i caracteritzar molecularment les diferències en infeccions favorables i desfavorables, a través d'experiments i anàlisis de dades òmics.

Ministerio de Ciencia e Innovación - Fondos FEDER - Agencia Estatal de Investigación

Desenvolupa el projecte
Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SYSBIO)
Data d'inici
2021 Setembre
Data de finalització
2025 Agost
Entitats finançadores:

Projecte PID2021-123443OB-I00 finançat per MCIN/AEI/10.13039/501100011033/ i per FEDER Una manera de hacer Europa.