Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Història i Identitats en el Mediterrani Occidental (segles XV-XIX) Logo del portal

Descripció i característiques

Entre els segles XV i XIX, en el naixement de la moderna societat europea, el Mediterrani va experimentar una profunda transformació que va definir un nou marc de relacions polítiques i econòmiques, així com renovats horitzons culturals. L'estudi d'aquests processos, a més de posseir un innegable atractiu intrínsec, proporciona les claus per a la comprensió del nostre món, i en particular dels problemes als quals s'enfronta el procés de construcció política de la Unió Europea, com els límits de la sobirania, l'harmonització de diferents tradicions culturals i la cerca d'una base ideològica comuna que respecte les identitats dels seus components.

El Màster Historia i Identitats en el Mediterrani Occidental (segles XV-XIX) està orientat a la formació d'especialistes en l'anàlisi i la interpretació d'aqueix període, i en la comprensió històrica dels desafiaments que té plantejats el Mediterrani actual.

El Màster és fruit de la col·laboració de les Universitats de Barcelona (UB), València (UV), Alacant (UA) i Jaume I de Castelló (UJI). S'imparteix per les quatre universitats, però es cursa íntegrament en la universitat en la qual es formalitza la matrícula. No obstant açò, en cada universitat una part de les assignatures s'imparteix per professors de les altres universitats participants. Així mateix, la docència de diverses de les assignatures optatives és online, de manera que es pot escollir entre l'oferta anual de les quatre universitats.

Entre el professorat s'expliquen destacats especialistes i acadèmics amb àmplia experiència docent i investigadora sobre el Mediterrani dels segles XV a XIX. No en va, el Màster és resultat de l'adaptació del Màster Interuniversitari en Història i Identitats Hispàniques en el Mediterrani Occidental, que, durant sis anys (fins al curs 2013-2014) s'ha impartit per la UV, la UA i la UJI, superant les avaluacions de l'ANECA i l'AVAP.