University of Valencia logo Logo Open Government, Participation and Open Data Chair (PAGODA) Logo del portal

La Càtedra PAGODA organitza la III Jornada “Transparència i Bon Govern en les PIMES”

  • October 10th, 2018
Image de la noticia

La Càtedra PAGODA de Govern Obert, Participació Ciutadana i Open Data de la Universitat de València, en col·laboració amb la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, ha organitzat la III Jornada “Transparència i Bon Govern en les Petites i Mitjanes Empreses”, que es va celebrar dijous 11 d'octubre en el Saló de Graus de la Facultat de Dret.

L'objectiu del simposi era revisar les novetats legislatives i tecnològiques en matèria de Bon Govern corporatiu, transparència i processos contractuals. Com la transparència empresarial no és exclusiva de les societats cotitzades, ha d'estendre's també a les xicotetes i mitjanes empreses. En el procés de Bon Govern resulta imprescindible incorporar mesures tecnològiques i de prevenció per a consolidar i dotar de seguretat als processos interns i amb tercers a través dels denominats contractes autoejecutables, Smart Contracts i tecnologia blockchain. En la inauguració participen Mª Dolores Real García, Vicerectora d'Innovació i Transferència; Josep Ochoa Monzó, Director General de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern; Javier Palao Gil, Degà de la Facultat de Dret; Joaquín Martín Cubas, codirector de la Càtedra PAGODA; i María José Vañó Vañó, Directora de la Jornada.

El programa de les III Jornades “Les respostes penals als reptes del Bon Govern” era el següent:

- 10 h: Conferència “Transparència i gestió des de la perspectiva tècnica-jurídica. Nous processos: Smart Contracts i Blockchain”. Imparteix María José Vañó Vañó.

- 10 h: Conferència “Xarxa Blockchain interuniversitària d'accés universal i titularitat pública”. Imparteix Carmen Pastor, Professora Titular de Dret Mercantil de la Universitat d'Alacant i Directora de BAES Blockchain Lab.

- 10 h: Conferència “Ciberamenazas i Ciberdelitos”. Imparteix José Luis González Cussac, Catedràtic de Dret Penal de la Universitat de València.

- 12 h: Conferència “Seguretat en la Xarxa. Prevenció”. Imparteix Pablo López, Cap del Departament de Ciberseguridad del Centre Criptològic Nacional.

- 16 h: Conferència “Transparència, privacitat i seguretat”. Imparteixen Paco Gavilán, Director General NUNSYS S.A., i Rafael Vidal, Director de Ciberseguridad NUNSYS S.A.

- 16 h: Conferència “Transparència i privadesa en l'àmbit de les Smart Cities”. Imparteix Mercedes Martínez, Professora Contractada Doctora d'Informàtica de la Universitat de Valladolid.

La clausura comptà amb la presència de Carmelo Lozano Serrano, Catedràtic de Dret Financer i Director del Màster en Dret de l'Empresa. Assessoria Mercantil, Laboral i Fiscal; i María José Vañó Vañó, Directora de la Jornada.