University of Valencia logo Logo Open Government, Participation and Open Data Chair (PAGODA) Logo del portal

La Càtedra Pagoda rendeix comptes dels seus tres anys d'activitat

  • October 31st, 2018
Image de la noticia

La Càtedra PAGODA (Govern Obert, Participació i Open Data) rendirà comptes de la seua activitat després de tres anys de vida en una jorada per fer balanç que es celebra el 6 de novembre al saló d'actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València.

La Càtedra PAGODA, fruit d’un conveni entre la Universitat de València i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, té com a objectiu principal investigar, conscienciar i formar en l'àmbit de la transparència, participació ciutadana i govern obert mitjançant una mirada interdisciplinària que unifica consideracions politològiques, socials, jurídiques i tècniques relacionades amb el open data i les noves tecnologies de la informació i les comunicacions.
Després de tres anys de camí, i d'un fort treball de consolidació entre les diferents àrees (ETSE, Facultat de Dret i Facultat de Ciències Socials) els responsables de la Càtedra consideren que cal donar a conèixer la seua
activitat i realitzar un exercici de rendició de comptes, així com reflexionar sobre l'orientació que en un futur caldrà prendre.
Els objectius de la jornada és realitzar una devolució dels resultats assolits des que el curs 2016 es va promoure la Càtedra PAGODA, valorar aquests resultats i traçar línies estratègiques de futur amb la participació d'aquells actors i ciutadania que els han acompanyat en aquest projecte des del seu inici.


PROGRAMA

9.30h. INAUGURACIÓ. A càrrec de la Secretaria Autonòmica de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació; Degà de la Facultat de Ciències Socials, i
directors i directora de la Càtedra PAGODA.
10.00h. TAULA CÁTEDRA PAGODA: “BALANÇ DE TRES CURSOS (16-19): repte de la transdisciplinarietat” A càrrec de:
• Joan Vila per el àrea d’Enginyeria Electrònica. ETSE.
• Joaquín Martin per el àrea de Dret Constitucional. Facultat de Dret.
• Carmen Montalbá per el àrea de Ciències Socials. Facultat de Ciències Socials.
10.30h. TAULA “APORTACIONS AL CONEIXEMENT” Àrea de Socials. Resultats de l’estudi Òrgans estables de participació ciutadana. A càrrec de Rafael Castelló. Facultat de Ciències Socials.

Resultats de l’ estudi sobre El sistema dels discursos sobre la participació institucional en la Generalitat Valenciana. A càrrec de Toni Benedito. Facultat de Ciències Socials.
Resultats de l’estudi sobre les Polítiques de participació local en el territori Valencià. A càrrec d' Arantxa Grau i Carmen Montalbá. Facultat de Ciències Socials.
Pausa-Café (11.30h-12.00h)
12.00h. Àrea de Dret. Aplicacions polítiques i normatives de les investigacions sobre govern obert. A càrrec de Jorge Castellanos i Joaquín Martin. Facultat de Dret.
13.00h. Àrea d’Enginyeria Electrònica. Aplicacions de les TICs al Govern Obert. A càrrec de Juanjo Garcés i Emilio Soria. ETSE.
14.00h a 14.30h. CLOENDA: collint per al futur.