Universitt d'Estiu de GandiaUniversitat de València Logo del portal

Presentació

CINC-CENTS VINT-I-CINC ANYS FORMANT FUTUR

Font i cabal dels sabers, la Universitat de València compleix 525 anys formant persones i donant forma a la realitat. El Centre Internacional de Gandia vol sumar-se a la celebració d'una efemèride tan assenyalada a través de la seua 41 Universitat d'Estiu. I ho fa atenent a les dues funcions primordials de la Universitat: la transferència dels sabers a la societat i la formació especialitzada i de qualitat. És per això que, enguany, hem treballat en la renovació i millora d'aquestes dues facetes del compromís universitari. 

D'una banda, en aquesta edició continuem oferint seminaris divulgatius per al públic en general que serveixen per mostrar a la societat el més innovador del treball acadèmic. D'altra banda, hem incorporat a la nostra programació seminaris d'especialització per a estudiantat de postgrau, doctorat i personal investigador, així com seminaris d'orientació i actualització professional per a diversos col.lectius. Altra novetat d’aquesta edició és que tota la programació acadèmica s'ha orquestrat a través d'una convocatòria de propostes publicada pel Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, amb l'objectiu d'obrir al màxim l'espectre acadèmic de la nostra oferta i democratitzar el procés de participació de tota la comunitat universitària en la configuració de la Universitat d'Estiu de Gandia.

I, per supost, amb l’esperit festiu i estiuenc que caracteriza la nostra Universitat d’Estiu, continuarem recoltzant la cultura i donant suport als joves artistes i escriptors del nostre territori a través de les “converses amb…” i les “nits al jardí” a l’incomparable marc de la Casa de la Marquesa.

Una institució amb més de cinc segles d'història sempre corre el risc d'adormir-se als seus llorers. En una data tan significativa hem de mirar el nostre passat amb orgull i reconeixement, però sense oblidar que la Universitat sempre ha d’estar a l’avantguarda dels temps; més atenta al que ve que al que es deixa enrere. Per això enguany, l'equip del Centre Internacional de Gandia i el Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, en col.laboració amb l’Ajuntament de Gandia, hem treballat molt intensament per dotar a la Universitat d'Estiu del vertader propòsit universitari: formar a les noves generacions que definiran la societat vinent. 

Hui, més que mai, volem celebrar que la Universitat de València, també a través de la Universitat d’Estiu de Gandia, porta 525 anys formant a les persones, formant futur.

 

       Ester Alba                                                                    Carme Melo

VR Cultura i Societat                                                   Directora del CIG-UV