UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Entrevista a Ignacio Zaballos, CEO de l´ empresa EAST CODERS

  • 4 de desembre de 2017
Image de la noticia

En el Butlletí d´ocupació d´aquest últim trimestre de l´any, entrevistem Ignacio Zaballos, CEO de l´empresa de desenvolupament de programari East Coders. La seua empresa, formada per un equip de 6 titulats universitaris, ha creat una app que està a punt d´eixir al mercat. Es diu Journify i el seu objectiu és que la gent que la utilitze puga compartir cotxe per als trajectes diaris i així estalviar en gasolina i generar alhora un impacte positiu en el medi ambient

1.Expliqueu-nos què és EAST CODERS i qui en forma part

EAST CODERS és una empresa tecnològica amb una missió al cap, que els universitaris compartisquen cotxe diàriament per anar a la universitat i s’estalvien així costos de temps i desplaçament i ajuden a la preservació del medi ambient.

Som un equip multidisciplinari, jove i motivat, que treballa en perfecta sintonia. El nostre CTO, Arturo Grau (26 anys), va estudiar el grau superior de Desenvolupament d´Aplicacions Web i Multiplataforma i és el responsable tècnic del desenvolupament i del correcte funcionament de la nostra aplicació i dels seus aspectes tecnològics derivats (servidor, base de dades…); els últims anys ha treballat en una empresa tecnològica. José Sempere (29 anys) és autodidacta i li diem “El Montaempresas”. Va començar a emprendre amb 15 anys i des de llavors ha fundat 5 empreses, algunes de les quals encara funciona. És el responsable de les activitats de màrqueting, que inclouen disseny de publicitat, estudis de mercat i servei al client. José Luis Mellado (24 anys) és antic estudiant d´Enginyeria Electrònica a la UPV i actualment cursa el tercer any d´Enginyeria i Gestió Empresarial en EDEM; ha treballat en grans multinacionals com Faurecia o Mercadona i s´encarrega de la part financera de la societat. Borja Alonso i Francisco Ceacero (22 anys) són estudiants d´Enginyeria Informàtica a la UPV i cursen actualment l´últim curs; són desenvolupadors i es dediquen a concebre i elaborar sistemes informàtics, així com a implementar-los utilitzant diversos llenguatges de programació. Finalment, jo curse l´últim curs del màster en Enginyeria de Camins, Canales i Ports; he treballat en multinacionals a Suïssa i a Hong Kong, on m’he dedicat principalment a la gestió de projectes i coordinació d´equips. És per això que tinc el càrrec de CEO i m’encarregue principalment d´assegurar el bon desenvolupament de la societat.

2.Com va sorgir la idea de realitzar una app com Journify i en quin moment es troba actualment?

La idea va sorgir principalment per necessitat, en Journify som els nostres propis buyer persona. Tots vivim fora de València i gastem una dinerada en gasolina a final de mes. Quan entres en altres aplicacions, com BlaBlaCar o Amovens, t’adones que se centren en llargues distàncies; la nostra necessitat, per tant, queda sense solució.

És curiós, però, que nosaltres no ens coneixíem entre nosaltres. Ens vam presentar cadascun pel seu compte a la IV Edició de la Global Startup Weekend València al novembre de 2016, organitzada per Google i TechStars. Parlant i veient els nostres perfils, ens vam aliar per desenvolupar Journify i vam guanyar el concurs, cosa que ens va motivar per tirar endavant el projecte. I ací estem.

Avui dia, estem testant l´aplicació per assegurar-ne el bon funcionament i una plena experiència a l´usuari. El seu llançament està previst per al dia 1 de desembre.

3.Heu rebut algun tipus d´ajuda econòmica com a emprenedors? Si és així, quina quantia i de quina institució o entitat privada?

Nosaltres entrem oficialment en Lanzadera al juny de 2017, l´acceleradora d´empreses impulsada per l´empresari valencià Juan Roig; concretament, en el programa d´incubació “Garaje”. Hi hem rebut fins avui una inversió a fons perdut de 10.500€, a més de poder gaudir de les instal·lacions per treballar-hi. Un dels atractius d´aquest programa és la possibilitat de poder optar a un finançament de 32.000€, que estem estudiant per a un futur.

4.Creieu que l´ecosistema emprenedor valencià té potencial de desenvolupament?

Al meu entendre, València té un gran futur per endavant pel que fa a temes d´emprenedoria. El món està canviant a un ritme frenètic, i nosaltres estem en el centre d´aquest canvi. Els negocis tradicionals comencen a innovar, la forma de consumir està variant, estan naixent altres necessitats i som cada vegada més conscients de temes com el canvi climàtic o l´impacte social; uns processos que provoquen la creació de noves empreses joves que estan detectant aquestes necessitats i volen cobrir-les.

Sense anar més lluny, en Lanzadera estem per la quarta edició, i cada any reben més i més projectes d´emprenedors que volen començar a posar-se a caminar. Hi ha hagut tantes candidatures que han hagut de passar del sistema tradicional d´una convocatòria l´any a replantejar-s’ho i convocar-ne dues.

Mirant més enllà, cada vegada hi ha més acceleradores, s´incrementen els espais de networking a la ciutat i les universitats fomenten cada vegada més programes d´emprenedoria i donen més facilitats perquè aquests aconseguisquen l´èxit en les seues empreses emergents (start-ups).

 Per tant, sens dubte, sí, València té molt a dir en matèria d´emprenedoria.

5.Compagineu la vostra activitat en aquesta empresa amb alguna altra activitat professional o us hi dediqueu a temps complet?

Actualment, la meua vida està literalment dividida en dos, entre Journify i la Universitat, No tinc temps per res més. Malgrat això, estic a temps complet en el projecte i, després, a les nits i durant els caps de setmana em dedique a tot allò que està relacionat amb els estudis.

Ja sabem el que es diu, l´emprenedor no té temps ni per menjar! I si a més estudia, ni per dormir.

6.Finalment, què recomanaríeu a una persona que vol emprendre i no sap per on començar?

El primer que li recomanaria seria que, si té una idea, la compartisca amb tanta gent com siga possible, sense cap por. Una idea és una idea, i no té cap valor fins que s´executa. Per això, comentar-la pot venir molt bé per validar-la, rebre altres punts de vista i fins i tot crear un equip amb gent que hi puga estar interessada. La segona cosa seria que tractara de ficar-se en programes d´emprenenedoria, xarrades… qualsevol esdeveniment en què puga realitzar networking i conèixer gent; personalment, a mi això m´ha permès conèixer moltes persones que mai no m’ho haguera imaginat, que posteriorment m´han obert portes. Finalment, que es llance però amb cap. Si de veres has fet un estudi de mercat, has detectat una necessitat i estàs innovant respecte de la teua competència, què esperes per desenvolupar el teu projecte?