UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

L'Estudi d'Inserció laboral dels Graduats i Graduades de la Universitat de València té per objecte obtenir periòdicament coneixements rigorosos sobre els processos d'inserció laboral de mostres representatives d'egressats i egressades de les titulacions de Grau impartides a la UV.

L'estudi es basa en una enquesta que analitza l'elecció dels estudis universitaris, la valoració d'alguns aspectes de la formació rebuda, la formació de postgrau cursada i les experiències laborals que els graduats i graduades van adquirir durant els estudis. Així mateix, explora la situació laboral més habitual des de l'obtenció de la titulació i la situació laboral actual. D'altra banda, obté una descripció del primer treball i del treball actual o últim. En el cas dels titulats i titulades aturats, s'analitzen les activitats de cerca de treball i els motius pels quals  no cerquen treball els titulats i les titulades inactius.

L'estudi està dissenyat de manera que en cada edició s'analitzen dues promocions, una promoció a l'any de finalitzar els estudis i l'altra als dos anys. En aquest esquema, la inserció laboral de cada titulació s'analitza cada dos anys. Fins avui s'han realitzat dues edicions de l'estudi. No obstant açò, en la primera edició únicament es va analitzar la primera promoció dels graus a l'any de finalitzar els estudis.