UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Anàlisi de la Demanda Empresarial

L'anàlisi de la demanda empresarial realitzada per UVocupació es basa en l'anàlisi de les opinions dels ocupadors de la província de València sobre les característiques i les competències que han de tenir els titulats i les titulades per trobar feina en les seues empreses, a més del nivell de competències presentat per aquells recentment titulats i titulades que ja estan contractats, l'evolució de l'oferta d'ocupació universitària i les seues perspectives futures, i finalment la manera com aquestes empreses recluten i seleccionen els universitaris.

Els resultats obtinguts s'analitzen en funció de les titulacions i les àrees acadèmiques específiques de la UV. Addicionalment es fan comparacions de les perspectives dels ocupadors i dels titulats i titulades que participen en l'Estudi d'inserció de titulats i titulades i de les valoracions obtingudes en els diferents estudis d'ocupadors. L'anterior amb l'objectiu d'ajustar la formació impartida a les demandes del mercat laboral i d'identificar canvis rellevants en aquestes demandes.

D'altra banda, des de l'any 2015 s'estan analitzant les valoracions dels tutors de pràctiques, com a potencials ocupadors, de les competències mostrades pels i les estudiants/es de grau durant les seues pràctiques externes. Els resultats d'aquestes anàlisis permetran identificar àrees de millora perquè la formació impartida en la Universitat contribuïsca al desenvolupament de les competències genèriques i específiques demandades.

Més informació: uvempleo.estudios@uv.es