UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

La Universitat millora al rànquing CWUR de qualitat educativa, ocupabilitat i rendiment de recerca

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 27 d’abril de 2022
Campus de Tarongers de la Universitat de València.
Campus de Tarongers de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) ha millorat la seua posició en el Center for World University Rankings (CWUR), una classificació que mesura el rendiment de 2.000 d’aquestes institucions de tot el món. Respecte a 2021, la UV avança a escala europea (puja tres llocs, fins al 115), n’avança quatre a nivell mundial (arriba al 284) i millora un lloc a escala espanyola (és quarta). A més, lidera la classificació de les universitats valencianes i en l’indicador de recerca també ha pujat, en concret tres llocs, fins al 229 mundial.

El Center for World University Rankings (CWUR) ha actualitzat el rànquing CWUR, el qual mesura el rendiment global de les 2.000 millors universitats del món. Concretament, s’orienta a detallar la qualitat de l’educació i del professorat, l’ocupabilitat d’alt nivell d’exalumnes i el rendiment en recerca, sense dependre d’enquestes ni de dades proporcionades per les universitats.

Segons aquest rànquing, els millors centres del món són la Universitat de Harvard, l’Institut de Tecnologia de Massachusetts i la Universitat de Stanford; a Europa les universitats de Cambridge, Òxford i la Universitat PSL de París, mentre que a Espanya els tres primers llocs els ocupen les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i Complutense de Madrid.

Els indicadors tinguts en compte per al CWUR són qualitat de l’educació (25% del total) o nombre d’alumnes d’una universitat que han guanyat premis internacionals i medalles, en relació amb la mesura de la institució. També l’ocupabilitat d’alt nivell d’exalumnat (25%) o nombre d’alumnes que en l’actualitat ocupen càrrecs de direcció o executius; i el rendiment en recerca (40%), desglossat a parts iguals en indicadors de publicacions, publicacions de qualitat, influència i cites d’una universitat. El 10% restant és la qualitat del professorat, valorada pel nombre de personal guanyador d’importants premis internacionals i medalles.

 

Més informació en el Servei d’Anàlisi i Planificació UV: https://ir.uv.es/t6UHt9m

Accés al rànquing: https://cwur.org/