càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries CAE-UV té projecció en tot el territori nacional, i pretén cobrir els següents àmbits de coneixement, relacionats amb el cooperativisme agroalimentari: 

  • Fiscalitat cooperativa
  • Règim jurídic cooperatiu
  • Règim econòmic de la cooperativa

La finalitat de la càtedra és la promoció d'activitats formatives, culturals, de recerca i d'extensió universitària, orientades cap al coneixement i difusió del règim jurídic, fiscal i econòmic de les cooperatives agroalimentàries d'Espanya.

En relació amb aquests temes, la Càtedra té com a objectius:

  1. Generar investigació bàsica, desenvolupament i investigació aplicada, comptant amb aquesta finalitat amb investigadors i operadors jurídics i econòmics de prestigi de tot l'àmbit nacional i internacional.
  2. Crear un espai de reflexió, generació i transmissió de coneixement sobre els temes esmentats i que afecten les cooperatives agroalimentàries, comptant per això amb els operadors del sector.
  3. Estimular l'estudi sobre els temes que afecten les cooperatives agroalimentàries per part dels estudiants i graduats de les matèries jurídiques i econòmiques en l'àmbit nacional, contribuint a generar experts en aquestes matèries.
  4. Difondre el fenomen de les cooperatives agroalimentàries i les seues característiques, així com les especialitats del seu règim jurídic, econòmic i fiscal, tant en relació amb estudiants i graduats com amb operadors jurídics i altres experts.

Directora de la càtedra: María Pilar Alguacil Marí