Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Edifici

Des del curs 2003/2004 la Universitat de València ha estat fent un important esforç institucional per impulsar la innovació educativa en els estudis universitaris i d’aquesta manera col·laborar en la millora de la docència en el context de la construcció de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). Durant els cursos anteriors al 2015/16, les successives convocatòries han tractat de vincular les actuacions d’innovació educativa a la resta de programes estratègics relacionats amb la convergència europea i la qualitat docent de les noves titulacions, sobretot pel que fa a la utilització i exploració de les potencialitats de les noves tecnologies.

La convocatòria actual pretén continuar amb el treball començat l’any 2015, i en aquest sentit es torna a presentar una proposta vertebrada en tres programes diferenciats:

  • Programa A (Pla d’innovació de centre) destaca la coordinació docent entre les diferents assignatures d’una mateixa titulació o fins i tot entre assignatures de títols diferents, siguen impartides al mateix centre o no, en el marc dels plans de millora dissenyats en els processos de seguiment i acreditació de les titulacions oficials;

  • Programa B (Renovació de metodologies docents) persegueix experimentar escenaris d’assaig de nous instruments metodològics i noves tècniques de millora dels processos d’ensenyament-aprenentatge

  • Programa C (Grups estables i xarxes d’innovació contínua) està orientat a la constitució de grups i xarxes d’innovació a través de la col·laboració amb professorat d’altres universitats, i fins i tot d’altres nivells educatius. Es tracta, també, de consolidar les xarxes iniciades en les convocatòries dels cursos 2015/16 i 2016/17, i aprofundir en l’estableiximent d’altres noves, fruit de l’experiència acumulada amb la participació en projectes d’innovació d’anualitats anteriors.

 

Estos tres programes s’encasten de manera sinèrgica amb sis línies d’actuació estratègica que, sense negar la possibilitat de treballar en altres temàtiques, tindran un tractament preferent, atés que suposen aspectes especialment vinculats a la millora de la qualitat de la docència universitària:

  1. Ús de les TICs i l’elaboració de materials en obert;
  2. Foment de la participació dels i les estudiants en la millora dels processos d’ensenyament-aprenentatge
  3. Suport a l’increment de la docència en anglés
  4. Realització d’activitats que faciliten la connexió dels egregats amb el mercat de treball
  5. Millora dels plans d’estudis, amb la vista posada en l’acreditació i l’obtenció de segells de qualitat
  6. Posada en valor i transferència del coneixement i investigació en matèria d’innovació educativa.

El primer termini de presentació de sol·licituds ha sigut del 5 d'abril al 26 de maig de 2017. El segon termini de presentació de sol·licituds serà del 16 d’octubre al 15 de novembre de 2017.

Els tràmits es faran a través de la plataforma entreu.uv.es, als següents enllaços:

Convocatòria i Bases: Resolució del 3 d'abril de 2017

Formulari per a la CAT(Annex II)

Membres de l'equip (Annex III)

Resolució de la primera fase

Resolució de la segona fase

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies