Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Edifici

Des del curs 2003-2004, la Universitat de València ha estat fent un important esforç institucional per impulsar la innovació educativa en els estudis universitaris i d’aquesta manera col·laborar en la millora de la docència en el context de l’espai europeu d’educació superior (EEES).

La convocatòria actual torna a presentar una proposta vertebrada en tres programes diferenciats, amb atenció preferencial a sis línies d’actuació de caràcter estratègic.

  • El programa A (Pla d’Innovació de Centre) està orientat a impulsar totes les iniciatives desenvolupades pels centres de la UV que estiguen vinculades a la qualitat docent mitjançant la millora de la coordinació entre les diferents assignatures d’una titulació per donar resposta a les mancances que es troben en les avaluacions anuals que es facen en el marc de les CAT, o bé per tractar de millorar els aspectes deficitaris que mostre el sistema de garantia intern de la qualitat dels títols oficials.

  • El programa B (Renovació de Metodologies Docents) és per a projectes d’innovació de caràcter general encaminats a descobrir nous instruments metodològics i noves tècniques d’ensenyament-aprenentatge. L’assaig de metodologies docents noves constitueix l’objectiu preferencial d’aquest programa.

  • El programa C (Grups Estables i Xarxes d’innovació contínua) busca la constitució de grups estables i xarxes d’innovació educativa contínua, tant amb professorat d’altres universitats com amb professorat de nivells no universitaris del sistema educatiu. Es vol establir i consolidar grups compromesos amb la innovació i la millora de la qualitat docent en projectes que transcendeixen l’anualitat en la seua durada.

 

Aquests tres programes s’enfilen de manera sinèrgica en sis línies d’actuació estratègica que, sense negar la possibilitat de treballar en altres qüestions, tindran un tractament preferent atès que suposen aspectes especialment vinculats a la millora de la qualitat de la docència universitària:

a) L’ús d’entorns virtuals d’aprenentatge i l’elaboració de materials en obert.

b) El foment de la participació de l’estudiantat en la millora dels processos d’ensenyament-aprenentatge.

c) El suport a l’increment de la docència en anglès, amb l’elaboració de materials adequats.

d) La realització d’activitats que potencien l’ocupabilitat de l’estudiantat.

e) El desenvolupament dels plans de millora dissenyats a conseqüència dels processos d’acreditació i obtenció de segells de qualitat.

f) La valoració i la transferència del coneixement i la investigació en matèria d’innovació educativa.

 

El segon termini de presentació de sol·licituds va ser del 15 d’octubre al 5 de novembre de 2018.

 

Convocatòria i Bases: Resolució del 4 de juny de 2018

Formulari per a la CAT(Annex II)

Membres de l'equip (Annex III)

Comissió constituïda per l'Avaluació dels Projectes d'Innovació Educativa 2018

Resolució de la primera fase

Resolució de la segona fase

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies