Les soques dipositades en aquesta modalitat estaran a disposició de la comunitat científica nacional i internacional, incloses les entitats públiques i privades.
Aquest tipus de dipòsit és gratuït i és el necessari quan es vol descriure una nova espècie.
La CECT participa des de 2012 en una iniciativa que tracta d’harmonitzar i racionalitzar la conservació de recursos genètic-microbians a Europa (MIRRI) . En aquest sentit, la nova política d'acceptació de dipòsits públics tracta de evitar redundàncies i facilitar la gestió eficient d'aquests recursos.
Per aquest motiu es prega als dipositants de soques en règim públic que, abans d'iniciar el procediment de dipòsit, contacten amb la secció de bacteris i arqueus (bacterias@cect.org) o la de fongs filamentosos i llevats (hongos@cect.org), indicant les dades següents:
- espècie o designació taxonòmica proposta
- dades que fan interessant el seu dipòsit (publicacions, propietats, etc.)
La CECT estudiarà les sol·licituds i, si és el cas, recomanarà al dipositant la col·lecció europea de cultius més apropiada
Per formalitzar un dipòsit públic, els interessats han de:
1.- Omplir el "formulari de dipòsit" on-line https://deposits.cect.org/login.php (podeu consultar el web de tutorials a: tutorials.strainsapp.org)
2.- Descarregar el formulari de dipòsit, signar-lo electrònicament i enviar-lo per e-mail a bacterias@cect.org o hongos@cect.org. En cas que no es dispose de signatura electrònica, imprimiu el document, signeu-lo i envieu-lo junt als cultius (pas 3)
3.- Enviar dues mostres d'un cultiu pur del microorganisme a dipositar
Us preguem que consulteu el Procediment per al dipòsit de soques en la CECT a la nostra web.
IMPORTANT: Revisar la Guia de empaquetado abans de realitzar l'enviament. En tots els casos l'embalatge exterior ha de ser rígid (caixa o tub) i estar farcit amb material d'embalatge (ex. material de farciment o paper) per a evitar el moviment de les mostres dins del paquet.