.

Information of the Universitat de València about coronavirus

"El Sistema Nacional de Salut està preparat com el millor"

  • March 4th, 2020
 

El Sistema Nacional de Salut d'Espanya és un dels millors del món, i està tan preparat com el millor per a fer el que s'ha de fer davant la crisi del coronavirus, afirma el catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València José María Martín.
I què és el que s'ha de fer?: Prevenir, diagnosticar de manera precoç, i aplicar el tractament adequat.
Cal evitar que les persones arriben a emmalaltir, com és lògic, però una vegada adquirida la malaltia és crucial un diagnòstic precoç perquè en la fase preclínica el tractament guanya en eficàcia. I ja si no hi ha altre remei, una vegada consolidada la malaltia, cal aplicar el tractament correcte, amb mecanismes d'hidratació i un tractament antivíric que ha demostrat tenir una efectivitat molt clara.
No obstant això, el doctor Martín adverteix que el risc zero no existeix, encara que ratifica que disposem d'un Sistema de Salut plenament capacitat per a fer front a aquest repte. El problema sorgeix en altres països amb sistemes de salut poc qualificats que no poden fer front a aquesta amenaça, la qual cosa multiplica l'obligació moral d'Espanya de contribuir en la mesura que siga possible a interrompre la cadena de transmissió del coronavirus.