.

Information of the Universitat de València about coronavirus

La UV segueix amb la Generalitat l’evolució del brot de COVID al Col·legi Major Galileo i a la UPV

  • Office of the Principal
  • October 5th, 2020
Image de la noticia

La Universitat de València segueix l’evolució del brot de COVID-19 que es va produir al Col·legi Major Galileo Galilei i l’elevat nombre de resultats positius de les proves PCR practicades per la Conselleria de Sanitat. La UV està en coordinació amb la Generalitat i en contacte amb la UPV per adoptar les mesures corresponents, en funció de l’evolució de la situació epidemiològica.

La situació al Campus de Vera de la Universitat Politècnica

El passat divendres 2 d’octubre es realitzaren proves PCR massives després de detectar-se un seguit de contagis relacionats amb el Col·legi Major Galileo Galilei ubicat al Campus de Vera de la Universitat Politècnica.

Ahir de vesprada, i vistos els resultats de les proves realitzades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb un elevat nivell de positius en COVID-19, la Universitat Politècnica, en coordinació amb la Generalitat, acordà el pas a la modalitat de docència a distància mentre les autoritats sanitàries continuen els rastrejos i la Conselleria continue practicant proves PCR en la UPV per determinar l’abast dels contagis.

Pot accedir a la notícia de la UPV seguint aquest enllaç: https://links.uv.es/T0vQ0Iv

 La UV segueix en coordinació amb la Generalitat i en contacte amb la UPV

Aquest dilluns les conselleres de Sanitat i d’Universitats han convocat els rectors i rectores de les universitats públiques valencianes per analitzar la situació derivada d’aquest brot de COVID-19.

La Universitat de València està en permanent contacte amb la Universitat Politècnica, per conèixer l’evolució de la situació, i en coordinació amb la Generalitat Valenciana, atenent a que alguns estudiants de la UV són residents al Col·legi Major Galileo Galilei.

La Universitat de València està seguint en tot moment les indicacions de les autoritats sanitàries, que disposen de tota la informació de les proves PCR practicades a la comunitat universitària.

Les actuacions de la UV per sensibilitzar sobre COVID-19

Des de l’inici del curs acadèmic, la Universitat de València ha desenvolupat diferents actuacions de caràcter preventiu.

Així, d’una banda, s’ha contractat personal addicional en el Servei de Prevenció i Medi Ambient per realitzar una activitat interna de rastreig de casos COVID no sols entre el personal universitari, que és una responsabilitat de la UV, sinó també entre l’estudiantat, per tal de disposar d’una imatge dinàmica de la situació epidemiològica a la Universitat de València.

Cal recordar que l’estudiantat no està obligat, per confidencialitat de les seues dades personals, a comunicar a la institució eixa informació, però així es recomana per tal d’adaptar les seues necessitats docents a la seua situació sanitària i, també, per fer actuacions preventives per part de la Universitat de València.

També s’ha contractat personal per a informar sobre la COVID, que es desplegarà aquesta setmana en els campus universitaris, després de l’actuació de sensibilització a través del programa de col·laboració d’estudiants Les3M, que va reunir més de 140 estudiants que, de tu a tu, informaren a l’estudiantat de les mesures de seguretat i de prevenció front a contagis per COVID-19.

A més, la Universitat de València ha llançat el portal www.uv.es/covid que reuneix tota la informació sobre els procediments d’actuació, responsables COVID per centres i les sales creades com a zones de seguretat davant de simptomatologia compatible amb aquest coronavirus per part de membres de la comunitat universitària.

El microsite COVID de la UV fa especial esment en el seguiment de la regla de les 3 emes: Mascareta d’ús obligatori, rentat freqüent de Mans, i Mesures de distància social de seguretat.

Especialment orientat a l’estudiantat, ofereix un diagrama informatiu sobre com procedir davant de simptomatologia compatible amb la COVID-19 (https://links.uv.es/hPQ0mWt), i recomanacions abans de desplaçar-se als campus de la UV (https://youtu.be/S_zvqVBQY9Y), quan s’està als campus universitaris (https://youtu.be/qczHN7f1Dfo) i com procedir davant de símptomes compatibles amnb COVID-19 (https://youtu.be/forgbEC8FBE).