Publicacions de la Universitat, doblement guardonada en els Premis Nacionals d’Edició Universitària

Imagen de la obra 'Jugar a ser Dios'

Publicacions de la Universitat ha rebut dos guardons nacionals per dos de les seues obres. Les distincions s’han produït durant la celebració dels XIX Premis Nacionals d’Edició Universitària. Així, l’obra ‘Jugar a ser Dios’, de Salvador Macip i Chris Willmott, ha estat distingida amb el Premi a la Millor Obra de Divulgació Científica i el Premi a la Millor Col·lecció ha recaigut en ‘Estètica&Crítica’, dirigida per Romà de la Calle.

Un jurat independent ha atorgat els XIX Premis Nacionals d’Edició Universitària, que fan un reconeixement de les millors obres publicades per les universitats i centres d’investigació espanyols durant 2015: Víctor García de la Concha, director de l’Instituto Cervantes; Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I en representació de la CRUE; Manuel Rodríguez Rivero, crític literari; Manuel Toharia, divulgador científic; Nuria Azancot, cap de redacció d’El Cultural d’El Mundo; i Francisco Javier Rodríguez Marcos, responsable de Libros de Babelia (El País).

‘Jugar a ser Dios. Los dilemas morales de la ciencia’, premi a la millor obra de Divulgació científica, ajuda el lector a formar-se una opinió sobre les conseqüències ètiques i socials dels darrers avanços de la investigació biomèdica; la clonació d’humans, la medicina regenerativa o anàlisis prenatals que poden alterar la societat per sempre. Escrit amb un llenguatge clar va adreçat al públic en general sense cap nivell d’especialització. L’obra va ser guardonada amb el Premi Europeu de Divulgació Científica-Estudi General de l’any 2013. ‘Jugar a ser Dios’, de Salvador Macip i Chris Willmott és el número 25 de la col·lecció Sin Fronteras, dirigida actualment del professor Fernando Sapiña, que editen des de 2005 Publicacions de la Universitat de València i la Càtedra de Divulgació de la Ciència.

Per la seua part, la col·lecció ‘Estètica & Crítica’, premi a la millor col·lecció, va nàixer el 1993 sota la direcció científica del professor Romà de la Calle, catedràtic d’Estètica de la Universitat de València i intel·lectual de reconeguda trajectòria i prestigi, per la necessitat de posar a l’abast de l’estudiantat, investigadors i públic determinats textos clàssics i històrics fonamentals per a l’estudi de l’Estètica i la Teoria de l’Art que no s’havien publicat mai en castellà o en català. Textos bàsics, tant originals com traduccions, de la història del pensament estètic des de la Il·lustració a la contemporaneïtat. Després de 23 anys i gairebé 40 títols publicats (actualment 39 i 2 en preparació) la Col·lecció Estètica & Crítica és un referent editorial pel seu rigor, coherència i contribució a la consolidació teòrica de les poètiques artístiques. Amb un disseny atractiu ja en el seu origen i renovat el 2009, ha publicat obres d’autors com L. Wittgenstein, E. Fubini, J. Ruskin, M. Proust, Th. W. Adorno o G. Lukács entre d’altres.

A la convocatòria dels XIX Premis d’Edició Universitària han concorregut 139 obres i s’han premiat, en altres categories, títols editats per les universitats d’Oviedo, Jaume I, Castilla-La Mancha, Cantabria, San Jorge de Zaragoza i per altres institucions associades a la UNE com Centro de Estudios Políticos y Constitucionales, Centro de Investigaciones Sociológicas, Patronato de la Alhambra y Generalife i Consejo Superior de Investigaciones Científicas.

Last update: 16 de september de 2016 11:26.

News release
 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy