60 estudiants de Secundària participen en el Campus Científic d’Estiu

El rector Esteban Morcillo, durant la inauguració del Campus Científic d'Estiu.

L’Umbracle del Jardí Botànic de la Universitat de València va ser l’escenari, aquest dilluns, de l’acte d’inauguració del I Campus Científic d’Estiu del VLC/CAMPUS (el Campus d’Excel·lència Internacional que agrupa a la Universitat de València, la Universitat Politècnica i el CSIC). El Campus Científic acull 30 estudiants de quart d’ESO que formen part dels 1.200 seleccionats a tot Espanya d’un total de 7.883 sol·licituds.

Aquests 30 estudiants estaran a València durant quinze dies, i dilluns 18 de juliol es rebrà altres 30 estudiantes de primer de batxillerat.

Durant l'acte d'inauguració, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha recordat als estudiants la història del Jardí Botànic de la Universitat de València i ha remarcat que es tracta "d'un espai emblemàtic obert a tota la societat valenciana. Aquest és, sense dubte, el millor marc per a desenvolupar aquesta iniciativa". El rector ha manifestat la seua satisfacció per la realització del I Campus Científic d'Estiu del VLC/CAMPUS i ha mostrat el seu desig de que el futur dels alumnes "estiga lligat a la universitat per què la formació es fonamental per a ser millors professionals i millors ciudatans"

La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i el Ministeri d’Educació, amb la col·laboració de VLC/CAMPUS i altres19 Campus d’Excel·lència Internacional i Regional, i amb el suport de l’Obra Social La Caixa, han posat en marxa el programa Campus Científics d’Estiu, dirigits a 1.200 estudiants de quart d’ESO i primer de Batxillerat. Durant catorze dies, els estudiants estaran en contacte amb la investigació científica, i participaran en dos projectes d’acostament científic especialment dissenyats per a ells per professors d’universitat i d’ensenyament secundari.

A l'acte han assistit també el rector de la Universitat Politècnica, Juan Julià; el vicerector de Cultura, Igualtat i Planificació de la Universitat de València, Antonio Ariño; el vicerector de Planificació i innovació de la UPV, Francisco Mora; i els coordinadors dels campus científics en la Universitat de València, Rafael Crespo, i en la Universitat Politècnica, José Bonet.

El programa es completarà amb activitats científico-culturals (conferències, visites a museus i centres de ciència...), i d’oci (esport i excursions a llocs d’interés).

El contingut dels projectes que desenvoluparan els estudiants es pot contemplar des de l’adreça: http://www.campuscientificos.es/pdf/Campus_VLC_Campus.pdf

Cada estudiant participarà en dos projectes, i en cada projecte s’integraran set o huit alumnes. La participació en els Campus inclou el treball en projectes d’aproximació científica de totes les àrees de coneixement (biologia, biomedicina, física, química, matemàtiques, medi ambient, robòtica, enginyeria, etc.), especialment dissenyats per al programa.
L’organització cobreix les despeses d’allotjament i manutenció dels participants en col·legis majors residències universitàries. Els estudiants rebran un diploma de la seua participació en el Campus Científics d’Estiu.
 

Last update: 5 de july de 2011 07:11.

News release