Alberto Chillón presenta en la Universitat el seu llibre sobre literatura, periodisme i comunicació

Coberta del llibre.

El professor Alberto Chillón presenta aquest dimecres el seu llibre ‘La palabra fáctica. Literatura, periodismo y comunicación’, coeditat per la Universitat de València dins de la col·lecció ‘Aldea Global’. De matí, serà a les 12 hores en la sala de juntes César Simón, de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. De vesprada, es presentarà al Col·legi Major Rector Peset. L'obra inclou pròlegs de Jordi Llovet i de Manuel Vázquez Montalbán.

En l’acte del matí, hi intervindran Joan Oleza, catedràtic de Literatura Espanyola; Martí Domínguez, professor de Periodisme; Josep Lluís Gómez Mompart, catedràtic de Periodisme; i el propi autor. A la vesprada, a partir de les 19 hores, al col·legi major rector Peset, hi intervindran, a més de l’autor i de Gómez Mompart, Vicent Salvador, catedràtic de Filologia Catalana de la UJI, i Adolf Beltrán, periodista d’El País.
 
A cavall entre la literatura, el periodisme i la comunicació audiovisual, molt diferents maneres expressives integren la paraula facticia contemporània, la vocació de la qual mimètica cerca adonar, per via testimonial o documental, de les realitats en curs. Quinze anys després de la publicació de ‘Literatura y periodismo. Una tradición de relaciones’, aquell volum ha crescut per a convertir-se en el qual el lector té entre mans: no una mera segona edició, sinó una versió genuïna, notablement ampliada i posada al dia.
 
Escriptor i assagista, Albert Chillón (Barcelona, 1960) és professor de teoria de la comunicació i director del Màster en Comunicació, Periodisme i Humanitats de la UAB. Des de 1997, l’autor conrea un segon territori de recerca i reflexió que cerca comprendre els fenòmens comunicatius —quasi sempre polièdrics i ambigus— a la llum de les ciències socials i de les humanitats, i molt especialment de l'antropologia, la semiòtica, l'hermenèutica, la fenomenologia, l'estètica, la retòrica i la filosofia del llenguatge. 
 
Chillón és col·laborador de diferents mitjans periodístics, entre ells ‘El País’, ‘La Vanguardia’ i ‘La Maleta de Portbou’. I, en l'actualitat, és director del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB.
 
 

Last update: 17 de february de 2015 10:56.

News release