El catedràtic d’Àlgebra de la Universitat de València Gabriel Navarro, fellow de l’American Mathematical Society

El professor Gabriel Navarro.

L’American Mathematical Society ha anunciat la seua AMS Class of Fellows de 2015, entre els quals figura Gabriel Navarro (Sueca 1964), catedràtic d’Àlgebra de la Facultat de Ciències Matemàtiques de la Universitat de València. El professor Navarro esdevé així el cinqué espanyol al qual se li concedeix aquest guardó.

Gabriel Navarro (Sueca 1964) va cursar els seus estudis de batxillerat a la seua ciutat natal i de Matemàtiques a la Universitat de València, on encara com a alumne va publicar dos primers resultats, el 1986, en Teoria de Caràcters de Grups Finits. Es va doctorar, amb Premi extraordinari, en 1989, i en 2005 va obtindre la càtedra que posseeix. Té publicats 145 articles (tres d’ells en la prestigiosa revista Annals of Mathematics i un en Inventiones Mathematicae) i un llibre en Cambridge University Press.

Com a distincions més rellevants és Primer European Mathematical Society Distinguished Speaker, Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Ciències, Professor visitant University of Wisconsin, Investigador visitant a MSRI (Berkeley), becari postdoctoral Fulbright i Primer Premi nacional de Matemàtiques (d’estudiant). A més, ha estat Plenary speaker en nombroses conferències internacionals i organitzador regular dels reputats meetings d’Overwolfach (Alemanya) i Banff (Canadà).
 
Més informació:
http://www.ams.org/profession/newfellows-inst
 

Last update: 4 de november de 2014 12:14.

News release