El rector Esteban Morcillo inaugura la III Escola d'Estiu per a Professors Motivadors de l'Esperit Emprenedor en ADEIT

D'esquerra a dreta javier Quesada, Carlos Pascual, Esteban Morcillo, José Miguel Saval i Ramón Torcal.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha inaugurat en ADEIT la tercera edició de l'Escola d'Estiu per a Professors Motivadors de l'Esperit Emprenedor, patrocinada per Fundació Bancaixa. El rector ha recordat que la Universitat ha estat «pionera» en la promoció de l'esperit emprenedor dels seus estudiants, a través de l'engegada de la Càtedra de Cultura Empresarial fa més de dotze anys, i en l'acostament al teixit empresarial, per mitjà de la creació de la Fundació Universitat-Empresa. «La Universitat de València va impulsar el que hui sembla obvi per a molts», ha assenyalat. La iniciativa reuneix a prop de quaranta professors de diferents universitats espanyoles, que des d'avui i fins a divendres que ve debatran en la seu de ADEIT sobre com despertar l'esperit emprenedor entre els seus universitaris.

Per la seua banda, el president de ADEIT, Carlos Pascual, ha destacat que «la iniciativa emprenedora i empresarial no està suficientment incorporada als plans d'estudi de les institucions d'ensenyament superior, llevat de els estudis d'empresarials i econòmiques». En aquest sentit, ha subratllat l'heterogeneïtat del perfil dels professors participants en aquesta iniciativa, més enllà de l'àrea econòmica. «Les idees innovadores i viables poden sorgir també d'estudis tècnics, científics o creatius», pel que –ha assenyalat– «aquesta formació ha de ser accessible a tots els estudiants».
A més, l'acte inaugural ha contat amb la participació del director general d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, José Miguel Saval, qui, en el seu primer acte públic, ha avançat que la seua acció política anirà encaminada en gran part a «potenciar els llaços entre la Universitat i les empreses» amb –la fi ha dit– de pal·liar l'actual situació de crisi i atur.
En aquest sentit, el vicepresident de la Fundació Bancaixa, Javier Quesada, ha recordat el compromís d'aquesta entitat amb els nous emprenedors i ha reiterat la importància que la Universitat continuï treballant per a aproximar-se a la societat.
Entre altres temes, al llarg dels cinc dies en els quals es perllongarà aquesta escola, s'abordaran les implicacions personals, socials i econòmiques del emprendimiento i es dissenyarà un protocol d'actuació docent per al foment de l'esperit empresarial en l'aula. A més, s'oferirà als professors participants un “kit del professor”, una eina per a poder transferir els coneixements adquirits als alumnes.
Durant la conferència inaugural, “La motivació de l'esperit emprenedor en l'aula’, el professor del Departament d'Economia i Adreça d'Empreses de la Universitat de La Llacuna, Francisco J. García Rodríguez, ha alertat que «la nostra cultura castiga a l'emprenedor en un moment en el qual l'única cosa racional que pot fer-se és adaptar-se al canvi». En aquest sentit, ha animat als professors participants a aquesta tercera edició de l'Escola d'Estiu que motivin als seus estudiants a ser innovadors: «L'empresari es fa. Un bon emprenedor detecta els canvis que estan succeint al seu al voltant i aprofita les oportunitats que aquest canvi comporta», ha apuntat.

Clara Martínez, vicerectora  de Sostenibilitat i Infraestructures i Maximo Ferrando, vicerector d'Economia de la Universitat de València, han assistit a l'acte.

Last update: 11 de july de 2011 15:07.

News release