La Universitat inaugura el nové curs d’Estamalt d’estímul del talent matemàtic per a xiquetes i xiquets

L'alumnat, les seues famílies i professorat d'Estalmat 2015.

La Universitat de València va inaugurar dissabte passat, 3 d’octubre, el curs d’Estalmat a la Comunitat Valenciana, projecte d’estímul del talent matemàtic per a xiquets i xiquetes. Enguany s’ha rebut a la novena promoció per a la qual s’han seleccionat 25 alumnes. Va presidir l’acte inaugural el rector Esteban Morcillo.

Estalmat és un projecte d’estímul del talent matemàtic per a xiquets i xiquetes de la Comunitat amb especial capacitat per a les matemàtiques i que desenvolupa durant dos anys activitats ludicomatemàtiques i extracurriculars que es realitzen els dissabtes. Enguany s’ha rebut a la novena promoció, per a la qual s’han seleccionat 25 xiquets i xiquetes de tota la Comunitat nascuts en 2002 o 2003. Com és ja tradicional, el curs va començar amb un campament celebrat a la ciutat de Requena els dies 26 i 27 de setembre, patrocinat per l’Ajuntament de la localitat. 
 
La inauguració del curs va tindre lloc a la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot-Paterna i la conferència d’obertura, de caràcter divulgatiu, va anar a càrrec de la professora Elena Thibaut amb el títol ‘Faça’s la llum”.
 
Van acompanyar al rector en la taula d’autoritats el degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques de la Universitat de València, Juan Monterde; en representació de la Reial Acadèmia de Ciències, l’acadèmic Manuel López Pellicer; el degà de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la Universitat Jaume I de Castelló, Joaquín Gual; la coordinadora del Grau de Matemàtiques de la Universitat d’Alacant, Mariola Molina; el secretari de la Societat de Professors de Matemàtiques Al Khwarizmi, Tomás Queralt; i el coordinador del projecte a la Comunitat Valenciana, Rafael Crespo.
 
Van assistir a l’acte els alumnes de primer i segon curs acompanyats pels seus familiars i pels professors del projecte. Enguany està previst continuar el programa biennal de veterans per a alumnes ja egressats; en total, són un centenar els alumnes involucrats.
 
En els parlaments, els intervinents van animar l’alumnat seleccionat perquè aprofite amb el seu esforç i alta capacitat les bondats d’un projecte que patrocina la Reial Acadèmia de Ciències i que està present a 10 seus repartides a tot l’Estat espanyol i en les quals participen tant professors d’universitat com de secundària. El CSIC dóna suport al projecte gestionant una visita anual a algun dels seus centres d’excel·lència a la Comunitat Valenciana.
 
+Info:
http://estalmatcv.blogs.uv.es/
http://estalmat.org/
 

Last update: 5 de october de 2015 12:24.

News release