La Universitat s’adhereix a la Xarxa Espanyola d’Universitats Saludables

I Itinerari Saludable celebrat a la Universitat de València.

La Universitat de València s’ha adherit a la Xarxa Espanyola d’Universitats Saludables (‘REUS’ en castellà). L’objectiu és potenciar les diferents iniciatives relacionades amb l’entorn saludable i amb la promoció de la salut posades en marxa dins de La Nau Saludable i La Nau Sostenible. Aquestes accions estan impulsades pel Vicerectorat de Sostenibilitat i Infraestructures i s’integren en el Projecte Campus Sostenible.

Els objectius de REUS que passa a compartir la Universitat de València són potenciar la universitat com a entorn promotor de la salut de la comunitat universitària i de la societat en el seu conjunt, fomentar la Investigació i la Docència en Promoció de la Salut i afavorir l’intercanvi d’experiències en Promoció de la Salut. La persona que coordina el projecte en la Universitat és Dolores Corella, professora del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicología i Medicina Legal.

També es promouran i afavoriran el treball conjunt entre els organismes de salut pública, les institucions comunitàries i les universitats, o es consensuarà línies estratègiques i de treball per a portar a terme un projecte d’universitat promotora de salut.

Igualment, passa a ser prioritat de la Universitat de València possibilitar l’elaboració i el desenvolupament de projectes comuns en les línies estratègiques de la Xarxa, potenciar la participació internacional i fomentar l’oferta de serveis i activitats que promocionene la salut de la Comunitat Universitària.

Tots aquests objectius es basen en el concepte de promoció de la salut entés com “els processos que afavoreixen el control dels individus i grups sobre les variables que condicionen la seua pròpia salut “, adoptat en la Primera Conferència de la OMS de Promoció de la Salut, celebrada a Ottawa.

Per tant, una Universitat Saludable és aquella que incorpora la Promoció de Salut al seu projecte educatiu i laboral amb la finalitat de propiciar el desenvolupament humà i millorar la qualitat de vida de qui allí estudien o treballen. També d’aquella universitat que amplia la seua formació en aquesta línia, de manera que actue com a model de conducta saludable en les seues famílies, entorns laborals i, en general, en la societat.

La Xarxa Espanyola d’Universitats Saludables (REUS) es va constituir el 22 de setembre de 2008. Des d’aquell moment les diferents universitats espanyoles han anat adherint-se a poc a poc a aquesta xarxa.

Last update: 19 de september de 2011 08:12.

News release