Adela Cortina rep el premi Menció d’Honor al Talento Sin Género d’EJE&CON

  • Office of the Principal
  • June 16th, 2021
Adela Cortina rep el premi Menció d’Honor al Talento Sin Género d’EJE&CON

La Asociación Española de Ejecutiv@s y Consejer@s reconeix el treball, dedicació i la trajectòria vital de la catedràtica de la Universitat de València, Adela Cortina, amb el guardó Menció d’Honor al Talento Sin Género.

La catedràtica d’Ètica i Filosofia Jurídica, Moral i Política de la Universitat de València ha sigut guardonada amb la Menció d’Honor dels premis #talentoSINgénero que lliura l’associació EJE&CON (Asociación Española de Ejecutiv@s y Consejer@s). Un guardó que reconeix anualment, la tasca que empreses i personalitats de la societat espanyola per a l’impuls del talent femení a través de polítiques inclusives, duent a terme la implicació de mesures que permeten l’accés a oportunitats i que fomenten la diversitat.

L’objectiu d’aquest guardons és, per una part, donar visibilitat a les empreses i institucions que prenen en compte el talent sense cap biaix de gènere i generació, i per altra banda, conscienciar i contribuir a que les entitats situen en talent com a motor de transformació.

L’acte de lliurament va tindre lloc a la Sala de Juntes de l’edifici històric de La Nau de la Universitat de València, on també hi van participar, la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; i la presidenta d’EJE&CON i CEO de Siemens PPAL, Nerea Torres.

L’associació ha volgut reconèixer a Adela Cortina el seu treball, dedicació i trajectòria vital, les quals han servit d’inspiració en un entorn amb poca presència de la dona com és la filosofia i la docència en la universitat.

 

Adela Cortina

És catedràtica d'Ètica i Filosofia Jurídica, Moral i Política de la Universitat de València des de 1986, a més de directora de la Fundació ÉTNOR, per a l'ètica dels negocis i les organitzacions. El seu magisteri sempre es va veure lligat a l'economia, l'empresa, la discriminació de la dona, la guerra, l'ecologia, la genètica, etc. Són àmbits igualment cultivats per l'autora en les seues obres. Va ser triada una de les una de les tretze protagonistes de l'exposició ‘‘Dona i ciència: 13 noms per a canviar el món’.