Nou curs sobre Sostenibilitat en la docència universitària

  • Office of the Principal
  • July 23rd, 2020
 

Des del vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, i en col·laboració amb el vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius i el Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, la Delegació de Sostenibilitat ha llançat el curs Introducció de la Sostenibilitat i els ODS en general en la Docència Universitària. La matrícula del curs estarà oberta del 22 de juliol fins al 6 de setembre.

El curs ‘Introducció de la Sostenibilitat i els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) en general en la docència universitària’ ha sigut elaborat pel Grup de Treball "Sostenibilización Curricular" de la sectorial de CRUE-Sostenibilitat amb la finalitat de facilitar els processos d'incorporació de la sostenibilitat a la docència universitària, per la qual cosa està dirigit al Personal Docent i Investigador (PDI) de la UV. 

Com explica la delegada de Sostenibilitat, Pilar Rueda, aquesta formació s'incorpora a la Universitat dins del marc del projecte Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): Jo sí. Amb aquest projecte, es dinamitzen processos interns i externs per a analitzar críticament i executar accions que facen possible la cura i el respecte per les persones i el planeta. 

El curs és una invitació a reconsiderar la pròpia pràctica docent des de la perspectiva de la sostenibilitat amb el propòsit que les noves generacions activen models tecnològics, socials, empresarials, sanitaris, agroecològics, laborals i econòmics innovadors. Models que permeten revertir i/o mitigar els nocius efectes del model actual. 

A partir del 14 de setembre estaran disponibles tots els materials online per a poder treballar al ritme que cadascun considere. A més, es realitzaran tres sessions síncrones en les quals l'alumnat rebrà l'ajuda que necessite. 

D'altra banda, es pot veure el vídeo de benvinguda al curs en el següent enllaç, on la rectora de la Universitat, M.ª Vicenta Mestre, juntament amb altres personalitats de la UV, donen la seua pròpia visió de la sostenibilitat.

Per a realitzar la inscripció, es pot completar en el següent enllaç.

En el cas que alguna persona que no fora PDI estiguera interessada a realitzar la formació, pot utilitzar el següent link.

Tota la informació completa està disponible en el web d'UVsostenibilitat.