University of Valencia logo Logo Confucius Institute Logo del portal

Celebra amb nosaltres la festa de la lluna el dimarts 21 de setembre en Zoom

  • September 17th, 2021
Image de la noticia

Aquesta festivitat, a la qual també se la coneix com la de la Mitja Tardor, té lloc en el quinzé dia del huité mes del calendari lunar i reuneix tradicionalment les famílies xineses per a contemplar la lluna plena i menjar. Es degusten els yuèbǐng o pastelillos de la lluna, amb diversos farciments en els quals, quan es talla el pastís per la meitat, apareix la figura redona de la lluna. Però, com sabem que sou molt curiosos, volem donar-vos a conéixer tots els detalls que acompanyen a aquesta celebració. La varietat de tradicions i costums, el seu origen, característiques, diferències en la manera de celebrar-les segons la geografia xinesa, així com el seu significat històric. A més, i en finalitzar la xarrada, el mestre Adan Liu ens ensenyarà com realitzar una senzilla manualitat que té un ús molt pràctic.

Com sempre, us esperem el dimarts 21 de setembre de 2021  a les 17:30 h en el nostre canal de Zoom i esperem que aquesta activitat siga del vostre interés.

Accedeix des d'ací.

ID reunió: 756 484 8676
Codi d'accés: 8888

 

A més, mira aquesta videoreceta, de tan sols 5 minuts, per a aprendre a cuinar uns bons "yuebing", els tradicionals pastissos de la lluna que es prenen a la Xina per aquestes dates. Feliç Festa de la Lluna!

Images: