UVCulturaUV Logo del portal

El projecte s'inscriu dins d'una línia d'innovació docent sobre les necessitats de formació en competències i innovació en l'aula, aplicant la creativitat com a estratègia educativa.
Descripció

  

El projecte s'inscriu dins d'una línia d'innovació docent sobre les necessitats de formació en competències i innovació en l'aula, aplicant la creativitat com a estratègia educativa.

Resulta objecte d'interès la participació social, és per açò que la proposta va dirigida a adolescents que no han completat els seus estudis d'educació secundària i amb afició per realitzar pintades.

La finalitat és oferir-los formació en art urbà com a alternativa professional, amb l'objectiu de recuperar un ofici perdut com és el de muralista. I d'altra banda intervenir des dels propis interessos dels joves, però redireccionant i canalitzant les seues actituds i accions, cap a l'entramat social i cultural amb el qual conviuen.

El present projecte pretén fomentar la inclusió social d'aquests joves mitjançant una proposta sociocultural artística, amb la finalitat de reduir les desigualtats socials vigents mitjançant una experiència d'inclusió social i al seu torn dinamitzar un espai urbà que podria ser el desencadenant innovador d'una futura ruta turística en la ciutat de València, per a visitar les intervencions realitzades.

  

EQUIP IMPULSOR

  

  

Yolanda Lifante Gil i Amparo Alonso Sanz.

  

  

Yolanda Lifante Gil és professora en l'àrea d'Expressió Gràfica de la Universitat de València. Membre de l'Institut de Creativitat i Innovacions Educatives, del grup d'innovació docent Expressió Gràfica de l'a UV. És arquitecta superior, pintora i doctora en Pedagogia. Ensenya pintura mural a xiquets de 7 a 12 anys dins de l'activitat extraescolar Art Sa Meninfot en el col·legi públic Sector Aéreo realitzant intervencions murals en aquest centre escolar.

Amparo Alonso Sanz és professora en l'àrea d'Expressió Plàstica de la Universitat de València. Coordinadora de l'especialitat de Dibuix del màster universitari de formació del professorat de secundària. Membre de l'Institut de Creativitat i Innovacions Educatives i del grup de recerca en pedagogies culturals CREARI. Premi extraordinari de doctorat en Didàctica de l'Arts Visuals per la UV i premi extraordinari de la llicenciatura de Belles Arts. Entre les intervencions artístiques com a muralista destaquen les realitzades en el barri de San Isidro d'Oriola (Alacant) en homenatge a Miguel Hernández.

Patrocina:

  

 

Col·labora:

  

 

  

Enllaços externs:

  

 

  

Categoria projecte

2015

Data d'inici
2015 Gener
Data de finalització
2018 Desembre
Portada

17/03/16

la portada

13/03/16