UVCulturaUV Logo del portal

  • Capella de la Sapiència. Espai Cultural La Nau

La capella de la Universitat o capella de la Sapiència va ser construïda el 1498 per Pere Compte i reconstruïda completament el 1737 per Miquel Martínez en un estil barroc de tendència clàssica. Aquest espai, un dels més representatius de l'edifici, reuneix obres dels més importants artistes valencians: la Mare de Déu de la Sapiència, obra de Nicolau Falcó, que presideix el retaule i dóna nom a la capella, i els llenços pintats per Josep Camarón, Lluís Planes, Manuel Camaron Melià i Josep Vergara, sense oblidar l'estàtua de Sant Bruno, verdadera obra mestra de l'escultor Ignasi Vergara, entre altres.

Aquest espai va ser de sempre marc d'importants celebracions, tant religioses com acadèmiques: oposicions, concessió de graus i, sobretot, de les sabatines, debats públics sobre medicina, dret, ciència, teologia i filosofia, en els quals havien de participar obligatòriament tots els catedràtics sots pena de multa i als quals podien assistir els ciutadans per comprovar el nivell i la dedicació dels estudis que sufragaven. En l'actualitat, la capella universitària, que reuneix condicions excepcionals d'acústica i un aforament relativament petit, que afavoreix el seu ús dins l'àmbit cultural, constitueix un magnífic lloc per a la interpretació de música de cambra, recitals de poesia, presentació de llibres i altres esdeveniments.

Característiques de la sala:

Capella

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies