University of Valencia logo Logo Delegation for University Integration Logo del portal

ACTIVITAT: QUÍMICA A L’ESCOLA, CURS 2022/23, III EDICIÓ

La Facultat de Química organitza una sèrie de visites a centres de secundària de la província de València. Aquesta activitat s'emmarca dins de les accions d'orientació en secundària, un dels objectius del qual és el d'augmentar el nivell de coneixement que els diferents sectors educatius tenen de la Química.

Curs 2022/2023

Objectius: El programa de “Química a l'Escola” té com a finalitat acostar la química a les escoles. El programa tindrà una doble vessant: la primera, la difusió de la ciència a les escoles, perquè els estudiants de secundària i batxillerat coneguen de primera mà què és la química i què fem a la Facultat de Química; la segona vessant consistirà a traslladar la màgia de la química a les aules amb demostracions senzilles, però molt visuals.

Característiques: Les sessions es desenvoluparan als centres de secundària i batxillerat per professorat en formació de la Facultat de Química. Es preveu una duració total de 5 h per sessió.

Concretament, l'activitat consistirà en una introducció, en la qual els joves professors traslladaran les bondats de la química als estudiants, seguida d'una demostració de diferents experiències, algunes d'elles fàcilment reproduïbles pels alumnes, ja que s'utilitzen reactius presents en l'àmbit domèstic.

Participants: Estudiants i estudiantes de l’ESO i batxillerat de centres de la província de València.

Coordinació: Rafael Ballesteros Garrido (Vicedegà de Relacions Internacionals i TICs), i Begoña Milián Medina (Vicedegana d’Incorporació al Grau i Estudis de Postgrau).

Lloc de realització: Centres d’ESO i batxillerat que ho sol·liciten.

Dates: gener-maig de 2023.

TERMINI INSCRIPCIONS: Del 2 de novembre a les 10h al 15 de novembre de 2022 a les 18h.

AVÍS IMPORTANT:

1.- PLACES LIMITADES: El nombre de centres participants dependrà de la disponibilitat de recursos de la facultat. L’adjudicació de centres serà per ordre de recepció de la inscripció. Dins de la província de València, es valorarà la proximitat a la Facultat de Química.

2.- Els centres hauran de facilitar un espai (amb projector) i un aula-laboratori amb un mínim de recursos (aixeta, pica i paper de neteja).

                                                                                                                                                                    

PUBLICACIÓ DEL LLISTAT DE CENTRES I DATES ASSIGNADES: 

IMPORTANT: Els centres han de confirmar la participació com a màxim 5 dies després de la data de publicació en la web del llistat a: qeinfo@uv.es

Una vegada confirmada la participació, el personal de la Facultat contactarà els centres per a escollir la millor data per a realitzar l’activitat.

FORMULARI INSCRIPCIÓ

Contacte: qeinfo@uv.es

Telèfon: 963 544 470

Fax: 963 544 322

--------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------