University of Valencia logo Logo Delegation for University Integration Logo del portal

II Olimpíada Lingüística 2023

  • January 26th, 2024
Image de la noticia

Has estudiat castellà, valencià o anglès, però saps més del que creus sobre altres llengües del món i la naturalesa del llenguatge? En aquest desafiament intel·lectual jugaràs amb el llenguatge i coneixeràs la seua estructura.

Podran participar en la II Olimpíada Lingüística de 2024 tots els alumnes de centres d'ensenyament de la provincia de València matriculats en primer o en segon de batxillerat. La participació és individual.

Les inscripcions es realitzaran del 16 de gener al 23 de febrer de 2024 a través de la web (https://ir.uv.es/delegacio/olimplingüistica). La inscripció és gratuïta.

El dissabte 27 de gener, a les 10 del matí, tindrà lloc una jornada d'introducció a l'Olimpíada a la qual estaran convidats els participants i els seus professors, a l'aula 202 de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Av. Blasco Ibáñez, 32, 46010 València) de la Universitat de València. Aquesta jornada servirà perquè els estudiants es familiaritzen amb la resolució de problemes i perquè els professors tinguen una guia per a la preparació dels estudiants.

L'examen tindrà lloc el dissabte 13 d'abril de 2023 a l'aula 202 de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Av. Blasco Ibáñez, 32, 46010 València).

L'examen consistirà en la resolució de dos problemes lingüístics relatius a qualsevol llenguatge del món, natural o artificial. Aquests problemes podran tractar sobre aspectes fònics, morfosintàctics, semàntics, gràfics, textuals, d'ús o sociolingüístics. Els problemes seran autocontinguts, és a dir, que les claus per a la seua solució es podran deduir de l'enunciat del problema.

Els participants hauran de desenvolupar la seua resposta per passos, demostrant el seu coneixement dels mètodes de la disciplina per a arribar a una conclusió raonada. Es valorarà el procés tant com el resultat, i es valoraran els casos en els quals la demostració discórrega per vies no ordinàries.

Aquesta iniciativa ofereix un estímul intel·lectual addicional per a tots aquells que vulguen il·lusionar-se amb el desafiament intel·lectual i el treball en equip que suposa aquesta olimpíada.

L'alumnat que resulte guanyador de la fase local de l'Olimpíada de la Universitat de València rebrà una ajuda a l'estudi per valor de 1000 €. Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que la persona guanyadora s'haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau en un centre propi de la Universitat de València.

Les ajudes a l'estudi obtingudes són personals i intransferibles i es poden fer efectives en els dos cursos següents a l'obtenció. Si la persona ha estat guanyadora de les fases locals d'una o més olimpíades, successivament o simultàniament, pot fer efectiva una única ajuda en l'estudi per a una única titulació de la Universitat de València.

Més informació Olimpiada Lingüistica 2024