University of Valencia logo Logo Delegation for University Integration Logo del portal

XIII EDICIÓ DE L’OLIMPIADA DE CLÀSSIQUES

  • February 22nd, 2024
Image de la noticia

La inscripció per a participar en aquesta Olimpíada estarà oberta fins el 8 de març de 2024

Olimpíada organitzada per la Facultat de Filologia de la Universitat de València i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat, el seu objectiu fonamental és el d’estimular l’estudi de les llengües clàssiques i la seua cultura entre els jòvens.

Podrà participar en l’Olimpíada l’alumnat de centres d'ensenyament públics i privats, preferentment de la província de València, matriculats durant el curs 2023-2024 en les assignatures de Llatí i/o Grec de 2n de batxillerat. La participació és individual.

La prova tindrà lloc el dissabte 23 de març de 2024 en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Avda. Blasco Ibáñez, 32 de València). Excepcionalment, la convocatòria es podrà modificar si les circumstàncies així ho aconsellen. Si es produïra aquesta circumstància, l’alumnat inscrit en serà informat oportunament.

La matèria objecte d'examen inclourà el programa vigent de les assignatures de Llatí i Grec de 1r i 2n de batxillerat, així com continguts relatius al món clàssic que s’hagen pogut adquirir en  l’ESO i en Batxillerat.

La prova tindrà una durada de 75 minuts i constarà de 100 preguntes tipus test: 50 preguntes sobre qüestions de llengua grega i llatina, incloent preguntes d’etimologia i derivats lèxics i 50 preguntes sobre literatura grega i llatina, cultura clàssica i qüestions de realia.

L'alumnat que resulte guanyador de l'Olimpíada rebrà una ajuda per a l'estudi per valor de 1000 €. Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que la persona guanyadora s'haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau en un centre propi de la Universitat de València.

Les ajudes a l'estudi obtingudes són personals i intransferibles i es poden fer efectives en els dos cursos següents a l'obtenció. Si l'alumnat ha resultat guanyador de les fases locals d'una o més olimpíades, successivament o simultàniament, pot fer efectiva una única ajuda a l'estudi per a una única titulació de la Universitat de València.

Mes informació: Olimpíada de Clàssiques 2024