Logo UVLogo USDoctorat en Psicologia dels Recursos Humans Logo del portal

Com practicar Open Science: guia pràctica per a doctorands.

  • 1 de setembre de 2021
Profesora Eva Mendez

La Professora Dra. Eva Méndez impartirà la conferència “Com practicar Open Science: guia pràctica per a doctorands”, en el marc de les XI Jornades Científiques d'Investigació en Psicologia dels Recursos Humans

La Professora Dra. Eva Méndez impartirà la conferència “Com practicar Open Science: guia pràctica per a doctorands”, en el marc de les XI Jornades Científiques d'Investigació en Psicologia dels Recursos Humans. Aquesta conferència tractarà de posar en relleu alguns dels aspectes més importants que han de conéixer els investigadors en relació a la ciència en obert que va més enllà de la mera publicació en Open Access de les publicacions, a la publicació de dades, el pre-registre, etc. Es tractarà d'explicar algunes dels errors bàsics a l'hora d'interpretar l'accés obert, a identificar revistes i editorials depredadores, així com a un repàs dels requisits de les agències de finançament sobre Open Science.

 

Biografia

Eva Méndez és doctora en Biblioteconomia i Documentació i experta en metadades. Es defineix en el seu perfil de Twitter com a "militant del coneixement obert" (@evamen). És professora de la Universitat Carles III de Madrid (UC3M), departament de Biblioteconomia i documentació, des de 1997. Ha sigut membre actiu de diversos equips d'investigació internacionals, consells assessores i comunitats, entre ells: DCMI, OpenAire, Metadata2020, RDA, etc. En 2005-06 va obtindre una beca d'investigació Fullbright en la Universitat de Carolina del Nord en Chapel Hill (EUA). Ha participat i dirigit diversos projectes d'investigació i ha actuat com a assessora de molts més en els camps relacionats amb l'estandardització, les metadades, la web semàntica, les dades obertes, els repositoris digitals i les biblioteques, a més de les polítiques d'informació per al desenvolupament en diversos països. En 2015 va guanyar el premi a l'Investigador Jove d'Excel·lència de la seua Universitat. Al novembre de 2017 va ser nomenada "Campiona de Dades Obertes" per SPARC Europa. Actualment és vicerectora de Política Científica-Ciència Oberta de la UC3M i membre de l'EU-OSPP (European Open Science Policy Platform) en representació de YERUN (Young European Research Universities Network). Va ser la presidenta de l'EU-OSPP de 2018 a 2020.