Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat.

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu.

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu

La Càtedra de Finances Internacionals del Banc Santander i Carolina Sanz, guardonats en els Premis Universitat-Societat

  • 9 de gener de 2018
Image de la noticia

La Càtedra de Finances Internacionals del Banc Santander ha sigut premiada enguany en la categoria Càtedres Institucionals o d'empresa de la Universitat de València. Carolina Sanz, estudiant del grau de Turisme, guardonada en la categoria Alumni Plus.

La Càtedra de Finances Internacionals del Banc Santander ha sigut premiada enguany en la categoria Càtedres Institucionals o d’Empresa de la Universitat de València. Aquesta secció, nova enguany en els Premis Universitat-Societat, naix per a premiar aquelles càtedres que destaquen especialment pel seu suport a una àrea determinada i amb la qual existisca una vinculació real des de la Universitat de València. La càtedra ha sigut premiada per la seua trajectòria en l’organització d’activitats formatives que permeten a l’estudiantat de grau completar la seua formació. A més, actua com a altaveu per a la divulgació a la societat de temes relacionats amb les finances, la gestió empresarial i l’exposició internacional de les empreses. També gestiona conferències, jornades i cursos, i fomenta l’activitat investigadora dels membres de la comunitat educativa, així com la publicació d’articles, monografies i llibres.

Per la seua banda, Miguel Falomir rep el premi en una de les dues modalitats Alumni Plus, que en aquest cas destaca l’excel·lència professional, acadèmica i empresarial d’antics alumnes de la Universitat de València amb una trajectòria contrastada. L’altre guardó d’aquesta modalitat ha recaigut en tres estudiants: Jessica Ortega, Vicent Blay i Carolina Sanz.

Jessica Ortega, llicenciada en Psicologia, dirigeix el projecte PROGRAMA PREV@CIB, que ofereix tant a l’alumnat com al professorat eines per a previndre el ciberbulling. Vicent Blay és investigador en formació dins del Programa de Doctorat en Enginyeria Química Ambiental i de Processos, i coordina Scienceart, una plataforma que busca que la interacció entre personal científic i gràfic siga el més fluida possible. Finalment, Carolina Sanz, estudianta del Grau de Turisme, forma part del projecte ATURI que du a terme accions als municipis de les zones de l’interior o rurals per a promoure un desenvolupament sostenible a través del turisme col·laboratiu, compromés i independent.

El Premi a la Trajectòria de Col·laboració ha recaigut en la Unitat Militar d’Emergències (UME), que té un conveni amb la Universitat de València per tal que l’estudiantat puga realitzar pràctiques, activitats i cursos que milloren la seua formació. A més, aquesta estreta col·laboració que desenvolupen ambdues entitats desembocarà pròximament en un postgrau sobre emergències.

Els Premis Universitat-Societat també tenen com a objectiu destacar la professionalitat del quadre docent vinculat a la Universitat de València a través del Premi a l’Excel·lència Docent. Enguany ha sigut premiat el professorat següent: Vicente Cerverón, professor titular d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE); Javier Molina, professor titular de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri; María Antonia Noguera, professora titular de Farmacologia de la Facultat de Farmàcia; Margarita Parra, professora titular de Química Orgànica de la Facultat de Química; i Rosario Serra, professora titular de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la Facultat de Dret.

Així mateix, el Consell Social, a través de la modalitat Recerca i Desenvolupament, premia accions i projectes de col·laboració en R+D entre grups de la Universitat de València i empreses dels quals resulte una relació model de cooperació. Enguany ha sigut el cas d’Aurora Seco, del Departament d’Enginyeria Química amb Aqualia, ja que a través d’aquesta col·laboració Seco ha pogut realitzar treballs sobre la qualitat de les aigües dels litorals marítims, la seua recuperació, la directiva marc d’aigües d’Europa i el seu compliment a la Comunitat Valenciana, entre altres.