Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat.

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu.

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu

DOS NOBEL D' ECONOMIA A LA FACULTAT

La Universitat de València va presentar el passat 4 de juny les Trobades d’Excel•lència Internacional, un certamen organitzat dins del programa VLC/CAMPUS. Aquestes trobades estan finançades pel Ministeri d’Educació, Cultura I Esport i són fruit de la col•laboració entre VLC/CAMPUS i la Fundación Valenciana de Estudios Avanzados (FVEA).

Nota de Premsa.


El passat dia 4 de juny van visitar la Facultat d'Economia de la Universitat de València dos premis Nobel d'Economia, Christofer Pisarides (Nobel de l'any 2010) i Erik Maskin (Nobel de l'any 2007), dins el programa de Les Trobades Internacionals d'Excel•lència ("Meetings of International Excellence"). Aquestes Trobades són una activitat desenvolupada en el marc d'activitats del projecte VLC/Campus, finançats pel Ministeri d'Educació en què participen tant la Universitat de València, com la Universitat Politècnica de València i el Consell Superior d'Investigacions Científiques.

La trobada va ser presidida pel degà de la Facultat, Vicent Soler i Marco, a qui acompanyava Carlos García, vicedegà de la Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses de la Universitat Politècnica de València.

En la seua intervenció el professor Vicent Soler va destacar la participació activa de la Facultat d'Economia en les activitats de recerca del Campus d'Excel•lència Internacional, posant de relleu la importància del seu centre des del punt de vista quantitatiu, però sobretot qualitatiu. Quantitatiu perquè compta amb 9000 estudiants i 400 investigadors i qualitatiu perquè entre les institucions de l'àmbit de l'economia a Espanya, la Facultat ocupa el 2 º lloc en nombre de publicacions (top 3%) i la 5 ª posició en cites per article, i perquè 4 dels seus investigadors es troben entre els 10 més citats a Espanya en el terreny de l'economia.

També va assenyalar que un dels èxits principals del VLC / Campus és el clima de cooperació i amistat que ha aconseguit entre les dos universitats valencianes més importants, properes en localització i ara, a més, companyes de viatge d'aquest interessant projecte.

El degà va repassar les línies de recerca més rellevants dutes a terme pels investigadors de l'àrea d'economia. Pel perfil dels convidats, els àmbits esmentats van ser: economia internacional i integració econòmica, economia regional i urbana, mesura de l'output del sector serveis, el comportament econòmic i social, macroeconomia, banca i finances, finances públiques i matemàtica aplicada a les ciències Socials.

Per la seua banda, el professor Carlos García, Vicedegà d’Administració i Direcció d'Empreses de la Universitat Politècnica de València, va destacar el paper actiu que desenvolupa la Universitat Politècnica en l'àmbit de la transferència de tecnologia i en els contractes amb empreses.

Els quatre joves investigadors dels dos centres que van presentar les seues investigacions als premis nobel són:

De la Universitat de València:
- Dolores Añón. Investiga sobre l'impacte sobre els rendiments empresarials de la R+D+i de diferents estratègies d'innovació
- Ismael Rodríguez-Lara. Investiga en un projecte sobre pànics bancaris.

De la Universitat Politècnica de València:

- Natalia Lajara. La seua tesi es centra en l'estudi dels factors de competitivitat de les cooperatives agroalimentàries, analitzant especialment per la seua rellevància a la Comunitat Valenciana el cas de les cooperatives citrícoles.

 

 

 

 - David Millán. Investiga sobre el paper que ha jugat el sector del luxe en les diferents societats.
 

 

 Més informació:

Premiosnobel@vlc-campus.com


DESCARREGAR PROGRAMA

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Data d'actualització: 1 de de juny de 2012 10:07.

Llista de notícies