Universitat de ValènciaFacultat d'Economia Logo del portal

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat.

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu.

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu

Jornada “Emprendimiento Social, Economía del Bien Común y RSE”

  • 19 d’octubre de 2017
Image de la noticia

CIRIEC-Espanya i el IUDESCOOP, de la Universitat de València, conviden dimecres que ve 25 d'octubre en la Sala Sánchez Ayuso, a partir de les 9:00h, a la jornada “Emprendimiento Social, Economía del Bien Común y RSE”.

Entre altres temes, la jornada servirà per a la presentació pública del portal Web ‘economiasostenible.org’, promogut per CIRIEC-Espanya i IUDESCOOP. Amb aquest Portal es desitja contribuir al debat global sobre la necessitat d'un canvi de paradigma econòmic cap a fórmules que en el seu acompliment tinguen en compte paràmetres molt més allà de la rendibilitat econòmica, com són la dignitat de les persones, el respecte de les comunitats i la protecció del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic. Tot açò en la línia del Pacte Mundial de les Nacions Unides i de les Recomanacions de la Comissió Europea.

El nou Projecte té com a antecedents una ja llarga i reeixida trajectòria de CIRIEC-Espanya i el IUDESCOOP en la publicació “en línia” de tres Observatoris d'Economia Social, el valencià Observales, l'Observatori espanyol i l'iberoamericà OIBESCOOP. En ells, des de fa més de 10 anys s'analitza la contribució de l'economia social al desenvolupament econòmic i a la cohesió social, i per descomptat a la sostenibilitat.

Ara, en ‘economiasostenible.org’ s'analitzaran en profunditat iniciatives concretes que s'han engegat més recentment des d'àmbits i teories noves i d'espectre més ampli, com són la RS, el empreniment social i l'Economia del Ben Comú, on l'economia social està molt bé situada. Entre els professors que col·laboren en la nova Web figuren José Luis Monzón, Gemma Fajardo, i Isidro Antuñano (Universitat de València), Mercedes Herrero (Florida Universitària), Rosario Gómez i Carmen Rodríguez (Universitat de Sevilla). Tots ells, al costat d'entitats que ja són referents en aquests àmbits, com la Fundación Novaterra, Cartonajes La Plana i Caixa Popular, participaran el pròxim dia 25 en la Jornada.