Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat.

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu.

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu

Pilar García Lombardía intervé en la Cátedra IECO-UNESCO sobre la Responsabilitat Social del Professional

  • 12 de febrer de 2015
Mesa presidencial

Pilar García Lombardía, investigadora del IESE i experta en competències professionals, va impartir una conferència el passat dia 9 de febrer en la Facultat d´Economia.

Pilar García va ser convidada per la Cátedra Internacional IECO-UNESCO en Direcció, Govern, Confiança i Alteritat. La seua intervenció va abordar una “qüestió urgent”: la revaloració de la responsabilitat social de tot professional. La ponència va suscitar un animat col·loqui amb el públic.

En opinió de García Lombardía, “així com les empreses cada vegada són més conscients de la responsabilitat d'aportar valor a la societat més enllà del seu compte de resultats, igualment cada persona, cada professional, també ha de reflexionar sobre el seu paper en la societat”, i particularment “sobre les seues aportacions a millorar l'entorn pròxim aprofitant la formació de caràcter professional que té”. Aquesta investigadora va proposar el paradigma de el “treball com a vocació” enfront de la concepció generalitzada de l'ocupació com a professió: “seguint a Aristòtil, podem afirmar que ací on es creuen els teus dons i les necessitats del món, ací està la vocació” de cada persona.

La Vicedegana d'Estratègia, Planificació i Qualitat, María Iborra, va presidir la conferència. En les seues paraules d'obertura del seminari va destacar la importància que té la formació en qüestions ètiques i de Responsabilitat Social per a els qui passen per la nostra Universitat. Va subratllar l'interès de la Facultat d'Economia per fomentar aquest tipus de trobades que porten a la reflexió i al diàleg en el si de la comunitat universitària.

En l'acte va intervenir també Manuel Guillén, Professor Titular d'Organització d'empreses i Director de la Càtedra Internacional IECO-UNESCO. En la presentació de la ponent, Guillén va assenyalar que l'Ètica i la Responsabilitat Social comencen en el plànol personal i no necessàriament són rendibles, doncs la lògica de l'ètica, fer les coses moralment bé, pot estar renyida amb la lògica econòmica, i és aquesta segona lògica la que ha de supeditar-se a l'ètica, i no al contrari. Si l'ètica es posa en pràctica només perquè és rendible, llavors no estem sent ètics.

Aquesta activitat s'emmarca en el cicle de conferències de la Càtedra IECO-UNESCO. La formació que imparteix la Càtedra cerca posar a la disposició de la comunitat universitària i d'un públic més ampli els continguts generats pels membres del IECO en les seues recerques, ja siga a través de cursos de postgrau o de seminaris dirigits a professionals. Aquesta Càtedra es troba emmarcada en el projecte VLC Campus d'excel·lència, en el qual participa la Universitat de València.
L'Institut per a l'Ètica en la Comunicació i les Organitzacions (IECO) té com a missió formar investigadors en l'àmbit de l'ètica. Per a açò impulsa el diàleg entre les ciències socials i la filosofia amb la il·lusió de millorar la societat des de la reflexió ètica.

Imatges: