Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Dia Mundial de l'Estalvi: "Fes una pregunta sobre l'estalvi"

  • 3 de novembre de 2020
Dia Mundial de l'Estalvi:

Allà per 1924 la ciutat italiana de Milà va acollir el Primer Congrés de l'Estalvi, al qual van acudir delegats de diversos països per a tractar temes relacionats amb l'organització i legislació de les caixes d'estalvi. El 31 d'octubre, dia de la seua finalització, el professor Filippo Ravizza va tindre la iniciativa de nomenar-lo Dia Universal de l'Estalvi. Espanya i alguns altres països ja havíem celebrat un dia nacional dedicat a l'estalvi, per la qual cosa es va unificar aquest criteri per a convertir-lo en una cosa mundial.

La Facultat d'Economia, a través de la Comissió de Secundària, organitza tradicionalment una activitat per a celebrar el Dia Mundial de l'Estalvi. Enguany estava programada una xarrada orientada a l'estudiantat de secundària, però les circumstàncies actuals i la necessitat de respectar els límits d'aforament i la distància social han portat a reduir al màxim les activitats de tipus presencial. Així i tot, i en un esforç per tractar de mantenir les nostres activitats adaptant-les a aquesta nova realitat, no vam voler passar per alt aquesta data i plantegem una activitat alternativa.

En commemoració del Dia Mundial de l'Estalvi 2020, des de la Comissió de Relacions amb Secundària de la Facultat d'Economia i en col·laboració amb la Càtedra Finances Internacionals Banco Santander Universitat de València, llancem l'activitat "Fes una pregunta sobre l'estalvi" dirigida a l'estudiantat de secundària. En aquesta, estudiants de col·legis i instituts d'educació secundària van ser convidats a plantejar les seues inquietuds, dubtes o preocupacions relacionades amb el concepte d'estalviar.

A una selecció de les preguntes rebudes, el Degà de la Facultat d'Economia José Manuel Pastor i els professors Enrique Devesa i Francisco Javier Ferri, als qui agraïm la seua participació, han respost mitjançant una sèrie de vídeos, que estan disponibles en la web de la Comissió de Secundària i que us convidem a veure.

Moltes gràcies als col·legis CE Gençana i Esclaves de María de València per la seua participació, així com a les seues professores, Maria Teresa Sales Alcañiz i Amparo Alcañiz Alemany, per animar als seus estudiants a participar.