Universitat de ValènciaFacultat d'Economia Logo del portal

L'empresa valenciana “Gestió Intel·ligent de Conflictes” entre els “Premis Revoluciona BBVA – UV”

  • 1 d’abril de 2022
L'empresa valenciana “Gestió Intel·ligent de Conflictes” entre els “Premis Revoluciona BBVA – UV”

La primera edició dels Premis Revoluciona, que reconeixen l'esforç i l'obstinació de les pimes en la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Illes Balears per a impulsar un model productiu basat en la seua transformació digital i en la seua aposta per la sostenibilitat, ja té guanyadors: Gestió Intel·ligent de Conflictes, Fama Sofàs i TALAT (Estudis Eficients d'Enginyeria 2009) s'han alçat amb els guardons en cadascuna de les comunitats autónomes, respectivament.

Aquest certamen va nàixer amb l'impuls de BBVA, en col·laboració amb la Facultat d'Economia de la Universitat de València, que s'encarrega de l'organització del premi. El seu objectiu és incrementar la visibilitat d'aquelles petites i mitjanes empreses que promouen la innovació, en un moment on la societat s'enfronta a grans reptes globals com el canvi climàtic, la transformació digital i la lluita contra les desigualtats.

El jurat ha estat format per onze membres de gran reputació en l'àmbit acadèmic, empresarial i de la investigació en l'àmbit nacional. A l'hora de valorar a les empreses candidates, han tingut en compte que el seu procés de transformació tecnològic incloga processos i models de negoci inclusius i que, a través d'aquesta transformació, hagen millorat així mateix els seus indicadors de competitivitat.

En el cas de la Comunitat Valenciana, l'empresa Gestió Intel·ligent de Conflictes(GIC) ha sigut la triada pel jurat. Aquesta pime va abordar, en 2018, un procés de transformació digital que va resultar clau en 2020 després de la declaració de l'estat d'alarma. Aquesta innovació en el seu servei de mediació en línia i en la seua CRM (programa digital de gestió de clients), els ha permés millorar la seua productivitat, alhora que aconsegueixen un impacte positiu en el medi ambient i la sostenibilitat social. La seua aposta, reconeix el jurat, posa de manifest l'aplicabilitat transversal de la sostenibilitat i la transformació digital en tots els sectors.

Així mateix, destaca el jurat que en GIC "les persones són el centre del desenvolupament sostenible", per això la seua contribució posa el focus en el social, plasmant la seua estratègia empresarial a través d'una matriu, o taula de doble entrada, en la qual els diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) s'obtenen posant en relació els grups d'interés (clients, treballadors, proveïdors, entorn social i capital) amb els valors que inspiren la seua actuació (dignitat humana, solidaritat i justícia, sostenibilitat social i transparència i participació democràtica).

El quadre de premiats es completa amb TALAT (Estudis Eficients d'Enginyeria 2009) (Illes Balears), pel seu concepte de “ingeniosofía”: aplicar l'enginyeria a tots els àmbits de l'empresa i de la vida en general per a aconseguir una millora constant de projectes i processos, tant internament com per a clients i per la seua capacitat per a reduir el consum d'energia i de matèries primeres, alineant la seua activitat amb els ODS. I Fama Sofàs (Regió de Múrcia), per ser un referent nacional en innovació, a més de pel seu impacte social, econòmic i mediambiental. La combinació dels ODS, les TIC i les tecnologies de producció amb la qual desenvolupen la seua activitat els ha convertit en una empresa model en digitalització i Indústria 4.0.

La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc el pròxim 9 de maig en el Paranimf de la Universitat de València.

Más informació