Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

La Universitat de València inaugurà el Laboratori Europeu de Materials d’Alta Potència per a l’Espai, impulsat per l'ESA i el Consorci Espacial Valencià

La Universitat de València inaugurà dilluns el dia 9 de juliol, el Laboratori Europeu de Materials d’Alta Potència per a l'Espai, impulsat per l’Agència Espacial Europea (ESA) i el Consorci Espacial Valencià (VSC). El laboratori se situa en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat de València. A l’acte assitiren la consellera d’Educació, Formació i Ocupació, i presidenta del VSC, María José Catalá, i els rectors de les universitats de València, Esteban Morcillo, i de la Universitat Politècnica, Juan Juliá.

Estigueren presents, el director de Ciència i Exploració Robòtica de l’ESA, Álvaro Giménez; el president del CDTI i secretari general de Ciència, Tecnologia i Innovació, Román Arjona; i els alcaldes de Burjassot, Jordi Sebastià, i de Paterna, Lorenzo Agustí.

El nou laboratori es dedicarà a l’estudi de materials embarcats en naus espacials o satèl·lits, amb la finalitat de garanteix el seu comportament òptim sota condicions d'alta potència de radiofreqüència. El laboratori de la Universitat de València pertany a la xarxa de laboratoris de l’ESA.

La nova instal·lació se suma al Laboratori Europeu d'Alta Potència en Radiofreqüència, també impulsat conjuntament per l’ESA i el VSC, que va ser inaugurat fa dos anys en les instal·lacions de la Universitat Politècnica de València. Ambdós laboratoris constitueixen el nucli d’investigació del Consorci Espacial Valencià, integrat per la Generalitat, el Ajuntament de València, la Universitat de València i la Universitat Politècnica.

 

Data d'actualització: 6 de de juliol de 2012 17:10.

Llista de notícies