Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

En Xarxa, programa de ràdio de la Universitat de València, entrevista al sotsdirector de l’ETSE-UV, Francisco Grimaldo

  • 1 de juliol de 2015
Ràdio Universitat

El passat dia 29 de juny el programa de ràdio de la Universitat de València “En Xarxa” va realitzar una entrevista a Francisco Grimaldo, professor del departament d'Informàtica i sotsdirector de l’ETSE-UV. L'entrevista s'emmarcava dins de la iniciativa que recolzem des de l'escola “Informàtica és més”, que promou l'estudi de l'enginyeria informàtica.

L'entrevista donava començament amb una reflexiva pregunta, com seria tot el que ens envolta sense tot el que es recolza en la informàtica? apuntava Francisco Grimaldo. I és que en els últims anys hi ha hagut una creixent proliferació en el camp de la informàtica i segur que a dia d'avui, molts no podríem imaginar les nostres vides sense nombrosos elements que formen part del nostre dia a dia i que tenen la seua base en la informàtica.

Estem tenint en ETSE-UV taxes d'ocupació de pràcticament un 100% pel que fa a les enginyeries i a més els recentment titulats estan ocupant càrrecs que requereixen responsabilitat. Açò vol dir que estem formant a la gent correctament” comentava Francisco Grimaldo.

A més, al llarg de l'entrevista, el docent va assenyalar un article publicat per El País que situa a l'Enginyeria Informàtica de la Universitat de València com la quarta. Un lloc, sens dubte, molt favorable que atorga prestigi i reputació tant a la universitat com a la titulació.

L'enginyeria informàtica és una carrera inclusiva. No competim, tot el contrari, la gràcia de l'enginyeria informàtica, no solament és l'estudi de com resoldre problemes tecnològicament, si no permetre ajuntar equips multidisciplinaris […] la gràcia està a treballar tots en conjunt”, deia Francisco.

Actualment, els futurs universitaris ja han acabat les PAU (proves d'accés a la universitat) i es troben realitzant les preinscripcions de les carreres que prefereixen cursar. Al llarg de l'entrevista, el docent va assenyalar que la titulació d'Enginyeria Informàtica en ETSE-UV es caracteritza per tenir un bon nombre d'alumnes, però que el camp de la informàtica en si necessita més vocació. Es necessiten més informàtics.

Per açò, des de l’ETSE-UV s'estan recolzant nombroses iniciatives per a promoure els estudis d'enginyeria informàtica i, a més, per a fomentar l'estudi d'aquesta mateixa entre el col·lectiu femení. Així, Francisco Grimaldo, comentava que “[…] és important que el col·lectiu femení s'interesse per l'Enginyeria Informàtica, un col·lectiu que normalment no es mostra tan interessat i que sorprenentment adquireix un major càrrec de direcció a l'hora de treballar que el col·lectiu masculí, per tant, continuarem fent iniciatives que promouen que les dones s'interessen per l'estudi de l'enginyeria informàtica”.

Podeu consultar l'entrevista completa en el següent enllaç (s'ha de cercar el programa En Xarxa del 30 de juny en la graella). Enllaç: mediauni.uv.es/radio#.VZJjRZR8B58